Aanmelden




Laden…

Even geduld...

GSO-DBL3 Dagen Beginnende Leraren 3

Doelstellingen:

Beginnende leraren in het kader van de aanvangsbegeleiding samenbrengen in een vakoverleg met de vakbegeleider rond het onderwerp "activerend leren". In het voormiddaggedeelte ligt de focus op het schooleigen opvoedingsproject. 

Doelgroep:

2de en 3de jaars beginnende leraren die DBL3 nog niet eerder gevolgd hebben.

Aanbieder: Vicariaat Onderwijs Gent
Inhoud:

Het voormiddagprogramma zet de focus op “het schooleigen opvoedingsproject”. In het plenair gedeelte wordt de eigenheid van een katholieke school verkend en het belang van goede leraars daarbij. Respect voor de hedendaagse multiculturele en geseculariseerde
samenleving en de eigen inspiratiebronnen zijn hiervoor cruciaal. Na de pauze wordt samen met collega’s in vak- en schooloverstijgende gespreksgroepen nagedacht over de band tussen het schooleigen opvoedingsproject en de concrete onderwijspraktijk.

‘s Namiddags komen we samen voor een vakoverleg met de
vakbegeleiders. Het tweede en derde jaar lopen voor een beginnend leraar al heel wat vlotter. De vakbegeleider introduceert er een aantal methodieken rond “activerend leren”. Via de methodiek van
de begeleide supervisie kunnen ook de vragen en problemen die beginnende leraren bezig houden, besproken worden. Samen met de vakbegeleider en vakcollega’s uit andere scholen leren ze van elkaars ervaringen uit de eigen lespraktijk en worden ook linken gelegd met de thematiek van de voormiddag.

 

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief mogen maximum 30 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Bijdrage: 45,00 Euro
Lesgever: Pedagogische Begeleidingsdienst regio Gent
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Info: 09 269 14 90 - pedic@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Oude Abdij (Inschrijven afgesloten)
Drongenplein 27
9031 Drongen (Kaart)
  • Reeks 20130306: (Voorbij)
    • woensdag 6 maart 2013 van 09:00 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.