Aanmelden




Laden…

Even geduld...

82110-TEAM-verkort De Timaeus Story - educatie duurzame ontwikkeling (verkort traject)

Doelstellingen:

7-10-2011 10-47-04.png

De deelnemers kunnen

  • dankzij de opgedane kennis, vaardigheden en attitudes, de principes van educatie voor duurzame ontwikkeling bepleiten en opnemen in hun benadering van onderwijs en vorming,
  • de geïntegreerde benadering van EDO (aandacht voor sociale, economische en milieuaspecten) en het systeemdenken bevorderen,
  • multidisciplinair samenwerken rond EDO in diverse leergebieden over de leergroepen heen.
  • een leerlijn opstellen en hierbij garanderen dat rond EDO een leertraject wordt samengesteld dat over meerdere jaren wordt doorgetrokken,

gebruik maken van didactische werkvormen, methoden, ICT-toepassingen, good practices en invalshoeken waarmee de eindtermen en ontwikkelingsdoelen kunnen bereikt worden en waarmee de actieve inbreng van de leerlingen zoveel mogelijk wordt gegarandeerd.

Doelgroep:

De Timaeus Story richt zich naar schoolteams van het gewoon en buitengewoon basisonderwijs.

Dit project staat netoverschrijdend open voor alle geïnteresseerden die tot de doelgroep behoren en biedt zich over heel Vlaanderen aan.

Aanbieder: Dienst nascholing en internationalisering van het VSKO (DNI) i.s.m. VVKBaO
Inhoud:

Timaeus betekent ‘Over de natuur’ en is de hoofdfiguur in een dialoog van Plato.

De Timaeus Story heeft als doel schoolteams met de nodige competenties uit te rusten om te leren denken over en werken aan een leefbare wereld, nu en in de toekomst, voor onszelf en voor anderen, hier en elders. Dit project behandelt een aantal aspecten van duurzame ontwikkeling, die voor het basisonderwijs essentieel worden geacht via de eindtermen binnen het leergebied wereldoriëntatie.

De Timaeus Story werkt op een geïntegreerde manier via uiteenlopende thema’s en projecten aan natuur- en milieueducatie, ontwikkelingseducatie en burgerschapseducatie als waardevolle invalshoeken en kan dan ook beschouwd worden als richtinggevend. Sleutelelementen zijn kennis over en inzicht in de tijds- en ruimtedimensie van duurzame ontwikkeling ivm biologische, culturele, sociale en economische diversiteit en vooral de onderlinge afhankelijkheid van ecologische, economische, sociale en politieke fenomenen. De sessies wisselen op een doordachte wijze af met concrete toepassingen in de dagelijkse praktijk van de deelnemers, het nuttig inzetten van ICT-hulpmiddelen en de ruime aandacht voor diepgaande evaluatie en feedback. De Timareus Story is toepasbaar op het curriculum.

Strategie en methode:

Elk schoolteam volgt minimaal 1 sessie intake en 1 sessie ‘Op weg met De Timaeus Story’.

Bijkomende info:
Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief mogen maximum 20 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 7 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 0,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Op afspraak (Volzet)
(Kaart)
  • Reeks 1: (Volzet)
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.