Aanmelden




Laden…

Even geduld...

3/12/07-mod. 1-TEAM Opleiding techniekcoördinator (basis) - team

Doelstellingen:

Inhoudelijke ondersteuning bieden aan vakgroepverantwoordelijke + team

Doelgroep:

Vakgroepen Techniek eerste graad SO

Aanbieder: Vlaams Verbond van het katholiek secundair onderwijs (VVKSO) i.s.m. Dienst Nascholing en Internationalisering (DNI.)
Inhoud:

Wanneer de school zich inschrijft voor deze module, doorloopt ze een traject waarvan:

Sessie 1 – intake in de school of SG (directie of afgevaardigde, vakgroepverantwoordelijke en beschikbare leerkrachten techniek)

Sessie 2 en 3 zijn schooloverstijgend. De techniekcoördinatoren van 16 deelnemende scholen volgen samen de opleiding. Aan de hand van een eigen project bestuderen we de visie op techniek (via het leerplan), het evalueren van een techniekproject (visiedocument en puntenboek) en gebruiken we de graadplanning om een overzicht te krijgen op het geheel. Tijdens de nascholing zullen de deelnemers zelf een open opdracht beleven en ervaren om deze nadien te kunnen gebruiken in hun eigen school/scholengemeenschap. Hierbij zullen ook de elementen van praktische voorbereiding en evaluatie aan bod komen. Na het toepassen zal in de laatste sessie een evaluatie gehouden worden waarin vooral aandacht zal gaan naar het delen van ervaringen.  Voor deze sessies worden de namen van de deelnemers bepaald tijdens of kort na de intake. Deze personen worden ingeschreven op Module 1-individugericht en enkel deze personen kunnen de nascholing volgen.

Sessie 4 richt zich tot de vakgroep per school of scholengemeenschap. De leraren techniek leren er open opdrachten integreren in de les.

Sessie 5 richt zich tot de techniekcoördinatoren, die samen evalueren over de toepassing van het leerplan en meer bepaald de open opdracht in hun school.

Strategie en methode:

Intake en overleg vakgroep – teamgericht

Opleiding techniekco - individueel – inschrijvingen gebeuren door het secretariaat

Bijkomende info:

Deze nascholingen worden georganiseerd voor leden van het VSKO

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:

Vakgroepverantwoordelijke van school (indien de scholengemeenschap ervoor kiest om 1 coach aan te duiden in de scholengemeenschap kan deze uiteraard de opleiding volgen voor deze scholengemeenschap)


Voor dit initiatief mogen maximum 10 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 10 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 115,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Eigen school (Volzet)
(Kaart)
  • Reeks 1: (Volzet)
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.