Aanmelden




Laden…

Even geduld...

1213/04/601 Interactieve oefeningen met Hot Potatoes

Doelstellingen:

Na deze sessie kun je de verschillende vraagtypes maken met Hot Potatoes. Bovendien zal je de oefeningen kunnen aanbieden aan de leerlingen op verschillende wijzen, ook binnen een elektronische leeromgeving.

Doelgroep:

Alle leraren zijn welkom.

Aanbieder: Nascholingen ICT van het Vlaams Verbond van het katholiek secundair onderwijs (VVKSO) i.s.m. Dienst Nascholing en Internationalisering (DNI)
Inhoud:

Hot Potatoes is een gratis softwarepakket dat al een hele tijd bestaat en zijn verdiensten ruim bewezen heeft. Het wordt vrij veel gebruikt, je kunt dan ook op het internet veel dergelijke gemaakte oefeningen vinden.

Er zijn verschillende types van vragen (meerkeuze en aanverwante, invuloefeningen, kruiswoordraadsels, ordeningsvragen en matching-vragen). Aan de oefeningen kun je ook allerhande mediabestanden koppelen (afbeeldingen, beeld, geluid).

Er kunnen op een heel eenvoudige manier ook reeksen oefeningen aangeboden worden. Je kunt de oefeningen publiceren als html (webpagina), maar ook onder de vorm van scormpakketjes. In dat laatste geval kunnen de gemaakte oefeningen in een elo gebracht worden waarbij de score gekoppeld wordt aan een puntenboek binnen de elo.

Met de modules kun je diverse interactieve Internet-oefeningen aanmaken. Vooral in het zelfgestuurd leren is dit pakket goed bruikbaar.

Strategie en methode:

Hands-on

Bijkomende info:

Voor bijkomende informatie kunt u een e-mail sturen naar paul.decuypere@vsko.be

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Kwalificatie:

Herneming

Voorwaarde:

Basiskennis computergebruik.


Voor dit initiatief kan je tot en met dinsdag 8 januari 2013 inschrijven en tot en met donderdag 3 januari 2013 uitschrijven.
Bijdrage: 120,00 Euro
Lesgever: Decuypere Paul
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data: Voor dit initiatief zijn nog geen lesplaatsen bekend. Je kan dus nog niet inschrijven.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.