Aanmelden




Laden…

Even geduld...

1213/04/020 Auteursrechten en ‘creative commons’

Doelstellingen:

Veel van het materiaal dat je vindt op het internet mag je niet zo maar gebruiken. Het is gebonden aan het auteursrecht. Je mag ook niet alles op internet plaatsen. In deze module leer je meer over het auteursrecht en over Creative Commons, een methode om op een flexibele manier met je auteursrecht om te gaan. 

Doelgroep:

Alle leraren 

Aanbieder: Nascholingen ICT van het Vlaams Verbond van het katholiek secundair onderwijs (VVKSO) i.s.m. Dienst Nascholing en Internationalisering (DNI)
Inhoud:

Velen denken dat alles op het internet vrij mag gebruikt worden, dat je om het even wat op het internet mag plaatsen. Dit klopt niet.

Iedereen die iets creëert, heeft het auteursrecht op zijn creatie. Maar wat houd dat nu juist in? Is dit een eeuwigdurend recht of niet? In deze module krijg je meer uitleg over de regelgeving rond auteursrecht. Je leert eveneens welke rechten jij of je leerlingen hebben op materiaal dat in opdracht van de school gemaakt is.

Een manier om anderen toch toestemming te geven om legaal je werk te gebruiken is Creative Commons.

Creative Commons biedt auteurs, kunstenaars, wetenschappers, docenten en alle andere creatieve makers de vrijheid om op een flexibele manier met auteursrechten om te gaan. Met een Creative Commons licentie behoud je al je rechten, maar geef je aan anderen toestemming om je werk te verspreiden, met anderen te delen of bij sommige licenties ook om het werk te bewerken. 

Strategie en methode:

Hands-on

Bijkomende info:

Voor meer info kunt u een e-mail sturen naar paul.dilien@vsko.be.

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Sessies: 1 sessie(s)
Kwalificatie:

Herwerking

Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot 3 dagen op voorhand inschrijven en tot 10 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 60,00 Euro
Lesgever: Diliën Paul
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Computerklas VVKSO Oostakker 3 (Inschrijven afgesloten)
Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • maandag 1 oktober 2012 van 13:30 tot 16:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.