Aanmelden




Laden…

Even geduld...

1/12/05-Ind Open studiedag administratief medewerkers van de katholieke centra voor volwassenenonderwijs: “Omgaan met moeilijke cursisten”

Doelstellingen:

Het project beoogt het verhogen van de vaardigheden bij de administratief medewerkers bij het omgaan met moeilijke cursisten in een CVO.
Bieden van positieve impulsen om moeilijkheden om te vormen tot mogelijkheden.  Einddoel: Goed gevoel voor de ‘moeilijke’ klant en voor de secretariaatsmedewerker!

Doelgroep:

Administratief medewerkers van de katholieke centra voor volwassenenonderwijs

Aanbieder: Vlaamse Dienst voor Katholiek Volwassenenonderwijs (VDKVO) i.s.m. Dienst Nascholing en Internationalisering (DNI) van het VSKO
Inhoud:

Je herkent ze wel uit je dagelijkse secretariaatspraktijk… die boze, ongeduldige, brutale, onbeleefde, ontgoochelde, verveelde, … reacties van cursisten en lesgevers.  En bij jezelf het gevoel ‘Help! Wat maakt nu dat die persoon dit hier komt zeggen?  Wat heb ik hiermee te maken?  Reageer ik nu wel goed?  Heb ik die persoon verder geholpen?  Wat verwacht die eigenlijk van mij?  Wat moet ik nu doen? Wat deed ik verkeerd? ...’

Strategie en methode:

In een eerste deel van deze nascholing gaan we in op wat wij als moeilijk gedrag ervaren bij onze cursisten en lesgevers (en bij onszelf…).  We zoeken uit waarom mensen dit gedrag stellen en waarom wij het daar moeilijk mee hebben.  Een aantal psychologische inzichten helpen ons om bepaalde moeilijke reacties beter te begrijpen en inzicht is een eerste stap naar uitzicht.

In een tweede deel verzamelen we praktische tips om vanuit onze professionele rol als secretariaatsmedewerker hier nog beter mee om te gaan.  In een veilige context wisselen we ervaringen uit en focussen we ons op reacties die werken en positief effect hebben.

Bijkomende info:

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

In deze prijs is een broodjesmaaltijd inbegrepen.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot 7 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 25,00 Euro
Lesgever: Borzée Marleen
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Interdiocesaan Centrum (Guimardstraat) (Inschrijven afgesloten)
Guimardstraat 1
1040 Brussel (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • dinsdag 2 oktober 2012 van 09:00 tot 12:30
Diocesane Pedagogische Begeleidingsdienst Bisdom Hasselt (Afgelast)
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • maandag 1 oktober 2012 van 09:00 tot 12:30
CVO VTI (Afgelast)
Brabançonnestraat 18
3000 Leuven (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • woensdag 3 oktober 2012 van 09:00 tot 12:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.