Aanmelden




Laden…

Even geduld...

1314/04/804 eloV: van leren naar e-leren – deel2: toetsen, enquêtes en puntenboek

Doelstellingen:

Na deze sessie kunnen de deelnemers oefeningen, toetsen of examens maken en beoordelen in eloV, feedback geven aan de leerlingen. Ze kunnen ook werken met enquêtes. Dat alles in combinatie met het ingebouwde puntenboek in eloV. Na deze sessie kunnen de deelnemers oefeningen, toetsen of examens maken en beoordelen in eloV, feedback geven aan de leerlingen. Ze kunnen ook werken met enquêtes. Dat alles in combinatie met het ingebouwde puntenboek in eloV.

Doelgroep:

Alle leraren secundair onderwijs.

Aanbieder: Nascholingen ICT van het Vlaams Verbond van het katholiek secundair onderwijs (VVKSO) i.s.m. Dienst Nascholing en Internationalisering (DNI) van het VSKO
Inhoud:

Een van de onmisbare toepassingen bij het e-leren is het maken van oefeningen. Oefeningen kunnen ook gebruikt worden in toetsen of examens. EloV biedt een hele waaier van types van vragen die elektronisch kunnen gemaakt worden, tot en met open vragen. Ook enquêtes zijn mogelijk. De grote kracht van een e-leerplatform is dat alles wat een leerling antwoordt op oefeningen of enquêtes, bijgehouden wordt in het puntenboek van de cursus. Ook als de leerling een oefeningenreeks meerdere keren maakt. Het vernieuwde puntenboek in versie 9.1 van eloV biedt overigens heel wat onvermoede mogelijkheden.

Ook remediëring speelt een belangrijke rol. Zo is het in eloV mogelijk om leerlingen herhalingsoefeningen te laten maken waarbij elke keer nieuwe oefeningen verschijnen als de reeks geopend wordt. Ook de moeilijkheidsgraad van de aangeboden oefeningen kan aangepast worden aan het niveau van de leerlingen.

Strategie en methode:

Hands-on

Bijkomende info:

Deelnemers die niet beschikken over een eloV-account krijgen een tijdelijke gratis account en een eloV-cursus om deze materie in te oefenen. Op aanvraag wordt de sessie ook in de eigen school gegeven.

Voor bijkomende informatie kunt u een e-mail sturen naar paul.decuypere@vsko.be

Wil je steeds op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes ga dan naar onze facebookpagina Nascholing ICT.

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Kwalificatie:

Herwerkte herneming

Voorwaarde:

Basiskennis computergebruik en elementaire kennis van eloV.


Voor dit initiatief kan je tot en met dinsdag 5 november 2013 inschrijven en tot en met zondag 27 oktober 2013 uitschrijven.
Bijdrage: 120,00 Euro
Lesgever: Decuypere Paul
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data: Voor dit initiatief zijn nog geen lesplaatsen bekend. Je kan dus nog niet inschrijven.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.