Aanmelden




Laden…

Even geduld...

84134-module 4 Thema 4. Een evaluatietraject uitwerken op niveau van de school

Doelstellingen:

Algemene doelstellingen van het nascholingsproject ‘Leertraject voor evaluatoren in het buitengewoon onderwijs’:

  • Deelnemers verwerven kennis en inzicht in de decretale context inzake functiebeschrijvingen, functioneringsgesprekken en evaluatie. Bijzondere aandacht wordt gegeven aan de mogelijkheden en valkuilen die het decreet in deze materie biedt.
  • Deelnemers kunnen functiebeschrijvingen, functioneringsgesprekken en evaluatie situeren binnen een visie op loopbaanbegeleiding, het algemeen personeelsbeleid en als onderdeel van de brede kwaliteitszorg van hun school.
  • Deelnemers kunnen BuO-specifieke functiebeschrijvingen opmaken, voor o.a. paramedici, orthopedagogen en psychologen, GON-begeleiders en GON-coördinatoren, BLIO en BLOA in BuBaO en TA en TAC, BGV-leerkrachten in OV2 en OV3, ASV-coördina­toren, ABO-coördinatoren in BuSO en kunnen deze individualiseren, bijvoorbeeld a.d.h.v. een richtdocument zoals uitgewerkt in de S.O.B.-katern ‘Dynamisch personeelsbeleid’
  • Deelnemers werken een evaluatietraject uit op niveau van de BuO-school en kunnen desgevallend de link leggen met het evaluatietraject dat is/wordt uitgewerkt op niveau van de scholengemeenschap waartoe ze behoort
  • Deelnemers kunnen op basis van een individuele functiebeschrijving en functioneringsgesprekken een evaluatiegesprek voeren en een evaluatieverslag met eindconclusie, conform de bepalingen in het decreet, opmaken. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan personeelsleden tijdens de eerste jaren van hun aanstelling, maar ook aan vastbenoemde personeelsleden met (jarenlange) ervaring. Mogelijk worden hiervoor verschillende focusgroepen georganiseerd.
  • Deelnemers kunnen de link leggen tussen evaluatie, loopbaanbegeleiding en nascholingsbeleid op niveau van de school en desgevallend de scholengemeenschap waartoe ze behoort
  • Deelnemers werken instrumenten uit voor enkele situaties o.a. “van TABD naar TADD”, “instellingsgebonden opdrachten”, “coaching en begeleiding van paramedisch personeel”.
Doelgroep:

Iedereen die als evaluator van personeelsleden in het buitengewoon basis- en secundair onderwijs kan optreden: directeurs, adjunct-directeurs, TAC's, TA's en leden van schoolbesturen.

Aanbieder: VVKBuO i.s.m. Dienst Nascholing en Internationalisering van het VSKO (DNI), VVKBaO en VVKSO
Inhoud:

Thema 4. Een evaluatietraject uitwerken op niveau van de school

Hoe werk je een evaluatietraject uit op niveau van de school, niet alleen voor personeelsleden tijdens de eerste jaren van hun aanstelling op school, maar ook voor vastbenoemde personeelsleden met (jarenlange) ervaring? Hoe kan je dit eventueel linken aan de scholengemeenschap waartoe de school behoort?

Strategie en methode:

De deelnemers kunnen bij de inschrijving kiezen voor verschillende themasessies. De themasessies worden individugericht per bisdom georganiseerd.

Bijkomende info:

De nieuwe nascholer is Ludo De Bock, voormalig directeur in BuBaO Emmaüs te Antwerpen. Hij geeft als voordrachthouder individugerichte themasessies voor directies en evaluatoren in het buitengewoon onderwijs.

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief mogen maximum 1 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 1 dag op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 0,00 Euro
Lesgever: De Bock Ludo
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Diocesaan Secretariaat Katholiek Onderwijs (Inschrijven afgesloten)
Noorderlaan 108
2030 Antwerpen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • maandag 3 februari 2014 van 13:30 tot 16:30
Diocesane Pedagogische Begeleidingsdienst Bisdom Brugge (Inschrijven afgesloten)
Baron Ruzettelaan 435
8310 Assebroek (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • dinsdag 18 maart 2014 van 13:30 tot 16:30
Nascholingsdienst PEDIC (Inschrijven afgesloten)
Coupure Rechts 314
9000 Gent (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • maandag 10 februari 2014 van 13:30 tot 16:30
Speciale Beroepsschool-Bu.S.O. (Inschrijven afgesloten)
Van Schoonbekestraat 131
2018 Antwerpen (Kaart)
  • Reeks 2: (Voorbij)
    • dinsdag 6 mei 2014 van 09:00 tot 11:30
DOd (Afgelast)
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • maandag 24 februari 2014 van 13:30 tot 16:30 (Afgelast)
DPB Mechelen-Brussel (Afgelast)
Varkensstraat 6
2800 Mechelen (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • maandag 10 maart 2014 van 13:30 tot 16:30 (Afgelast)
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.