Aanmelden




Laden…

Even geduld...

MGB-5 Open, verdiepende, levensbeschouwelijke communicatie (TEAM)

Doelstellingen:

Zie Inhoud

Doelgroep:

Leermeesters r.-k.g. + leerkrachten basisonderwijs

Aanbieder: DPB-OND Mechelen-Brussel
Inhoud:

Leerkrachten leren op een open en creatieve wijze communicatie voeren met kinderen over zingeving en levensbeschouwelijkheid, (religie, godsdienst) ook in leergebieden als taal en muzische vorming, lichamelijke opvoeding… Ze leren dynamisch omgaan met de levensbeschouwelijke verscheidenheid in de klas vanuit eigen levensbeschouwelijke identiteit van de kinderen. Daartoe leren ze verdiepende communicatie hanteren en gericht toepassen in kringgesprek, filosofisch- en levensbeschouwelijke (religieus, godsdienstig) gesprek. Ze leren daarbij creatieve en speelse vormen van communicatie rondom levensbeschouwelijkheid ontdekken en oefenen om met kinderen, dag in dag uit, aspecten van betekenisgeving en zingeving in het klasleven te betrekken. Kinderen leren verdiepend met elkaar in gesprek gaan en inzien dat levensbeschouwelijkheid van elke dag en van iedereen is (van welke gezindheid ook) en niet louter het domein van het leergebied godsdienst. Ze leren hun eigen belevingen van de werkelijkheid, hun zingeving en levensvisie bij elkaar ter sprake brengen. Ze leren respectvol omgaan met de levensbeschouwelijke verscheidenheid in de klas.

Bijkomende info:

Om een afspraak te maken, gelieve contact op te nemen met de lesgever: jeanagten@telenet.be of jeanagten@hotmail.com of telefonisch via 016/ 46 31 55.

De vermelde prijs is voor het hele team. De factuur wordt na afloop van de activiteit vanuit DPB-OND naar de school gestuurd.


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

Dit initiatief duurt 3u . 


Voor dit initiatief mogen maximum 1 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 1 dag op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 300,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
secretariaat: +32 15 29 84 01 - nascholing.mb@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Eigen school
(Kaart)
  • Reeks 1:
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.