Aanmelden
Laden…

Even geduld...
Afbeelding1.png

Themadag leidinggevenden

 

GROEIEN NAAR EEN VEERKRACHTIGE ORGANISATIE

 

Vrijdag 20 november 2015 – Odisee, Campus Brussel

      

Alles wat leeft bestaat uit golvende cycli. Periodes van stress worden gevolgd door periodes van herstel. Maar, hoe groter de druk, hoe sneller het tempo van veranderingen, des te moeilijker wordt het om een golvend effect te bewerkstelligen. Samen met organisatorische veranderingen hebben onderwijsinstellingen te maken met vele nieuwe uitdagingen. Zijn er in deze tijden kansen voor veerkracht van mens en organisatie?

Een belangrijke uitdaging voor de (hoge)schoolorganisatie is om een nieuw denken over organiseren, leiding geven en veranderen te bevorderen. Een denken dat uitgaat van veerkracht. Veerkrachtige organisaties vragen professionals met aandacht voor het vinden van balans tussen zelfstandigheid en samen werken, wendbaarheid en stabiliteit, externe en interne oriëntatie van de organisatie, trouw zijn aan je zelf en vertrouwen in andere professionals en organisaties,…. Kortom, een veerkrachtig leiderschap van de organisatie met zijn diverse leidinggevenden en medewerkers!

Tijdens deze themadag willen wij met u kennis delen uit wetenschappelijk onderzoek en tegelijk ervaringen uit de praktijk en een persoonlijk betrokken visie aan u voorleggen. We benoemen manieren waarmee we de mentale, emotionele en organisatorische veerkracht kunnen verhogen.