Aanmelden
Laden…

Even geduld...

We nodigen u graag uit op het eindevent van het project ‘Bekwamer dan je denkt’ over de erkenning van verworven competenties (EVC) in het secundair volwassenenonderwijs op maandag 14 december 2015.

Het wordt een interactieve voormiddag waarop we de resultaten van ons EVC-project aan u voorstellen en de rol van EVC voor het volwassenenonderwijs bespreken. 

In dit pilootproject hebben we een gemeenschappelijke EVC-procedure ontwikkeld op maat van het secundair volwassenenonderwijs, over de verschillende koepels heen. 

Als toepassing hebben we een assessment uitgewerkt voor verschillende modules uit de opleidingen Machinale houtbewerker en Hulpkelner. We zullen tijdens de debattafels nader inzoomen op de EVC-testen en de manier waarop ze ontwikkeld werden. Ook is er ruimte om de implementatie van de EVC-procedure in het CVO te bespreken en bekijken we hoe een cursist met een EVC-vraag best begeleid kan worden. 

De EVC-procedure en de testinstrumenten voor de modules zullen na afloop van het project in 2016 gratis aangeboden worden aan alle CVO’s in Vlaanderen, ter ondersteuning van de EVC-werking in hun centrum. 

Tijdens de afsluitende broodjeslunch hebben we de tijd om verder met elkaar in gesprek te gaan over de impact van EVC op het secundair volwassenenonderwijs.   

Praktische info:

Datum: maandag 14 december 2015 van 9u tot 13u

Locatie: CVO Provincie Antwerpen, campus PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen, op wandelafstand van het station Antwerpen-Zuid. 

Dit project kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen de pedagogische begeleidingsdiensten van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Provinciaal Onderwijs, Onderwijs voor Steden en Gemeenten, Gemeenschapsonderwijs en het Vlaams Ondersteuningscentrum voor het Volwassenenonderwijs vzw, en werd aangestuurd door de decretale Stuurgroep Volwassenenonderwijs. Andere partners waren het Opleidingscentrum Hout (OCH), Initiatieven voor Professionele vorming van de Voedingsnijverheid (IPV), Horeca Vorming en de Associatie Universiteit Gent. Het project ‘Bekwamer dan je denkt’ werd medegefinancierd door ESF en de Vlaamse Overheid.

logo7.pnglogo1.jpglogo12.jpglogo5.pnglogo6.giflogo3.pnglogo4.jpglogo8.jpglogo2.giflogo9.jpglogo10.jpg