Aanmelden
Laden…

Even geduld...

Basisonderwijs (inclusief BuBaO)

De eigenheid van een katholieke school ligt in haar inspiratie en van daaruit de expliciete oproep om te groeien in de richting van de katholieke dialoogschool. Deze opties dienen op te lichten in het schooleigen opvoedingsproject en in de pedagogische, didactische en organisatorische keuzes die een schoolteam van daaruit maakt.

Samen met de betrokkenen schoolteams willen we a.d.h.v. verschillende modules nadenken over hun christelijke identiteit en de beleving ervan binnen een levensbeschouwelijk diverse context. Daarnaast willen we nagaan welke belevingskansen het opvoedingsproject van de school aanreikt én in de schoolwerkplanning kan geïntegreerd worden.

De modules richten zij zich in hoofdzaak tot schoolteams en deels tot directies met hun kernteam. We vinden het belangrijk dat het identiteitsverhaal van de katholieke dialoogschool een samen-gedragen verhaal is waar iedereen zich medeëigenaar van voelt. Geïnteresseerden hoeven niet elke module te volgen, maar maken een keuze uit het aanbod.

De nascholing bestaat uit onderstaande modules.