Aanmelden




Laden…

Even geduld...

A9C Hoe anders is anders. Diversiteit levensbeschouwelijk verdiepen met kleuters.

Doelstellingen:

• Zicht krijgen op de (levensbeschouwelijke) diversiteit binnen de eigen kleuterklas/-school.

• Op niveau van de kleuterleid(st)er op zoek gaan naar overeenkomsten en verschillen tussen de traditie waarin de school staat en de traditie(s) waarin de kleuter(s) opgevoed word(t)(en).

• Respectvol omgaan met levensbeschouwelijke diversiteit binnen het LRG aanbod zoals ze een plaats krijgt binnen de diverse impulsen in een compentenschema: ‘wennen’ aan verscheidenheid i.v.m. ervaringen en geloofstaal, ‘verbondenheid beleven’ in rituelen.

• In de omgang met en begeleiding van de LRG ontwikkeling van elke kleuter kansen ontdekken en benutten om elkaar echt te ontmoeten.

Doelgroep:

directies, adjunct-directeurs en leerkrachten kleuteronderwijs

Aanbieder: Regio Antwerpen - Vicariaat
Inhoud:

We onderzoeken de eigen omgang met levensbeschouwelijke diversiteit. Hierbij brengen we de aanwezige verscheidenheid in de school en de klas in beeld. We verzamelen de nodige achtergrondinformatie over de eigenheid van enkele geloofstradities en levensbeschouwelijke stromingen. Hierbij staan we vooral stil bij voor de klaspraktijk betekenisvolle gelijkenissen en verschillen. We krijgen zo (in)zicht (in) op het zelfverstaan van anders- of nietgelovige gezinnen. We onderzoeken hoe het Ontwikkelingsplan en het Werkplan Godsdienst wegwijzers zetten voor een kwaliteitsvol godsdienstaanbod. Concrete materialen en situaties dagen uit tot praktijkgericht werken en leveren ons tips en ideeën om in de eigen klas de LRG ontwikkeling van elke kleuter te ondersteunen.

Bijkomende info:

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

De syllabus is niet inbegrepen in de kostprijs.

Bij een volledige dag is een broodmaaltijd inbegrepen in de kostprijs.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met dinsdag 9 februari 2016 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 14,00 Euro
Lesgever: De Clerck An
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
03 543 97 00 - info@dsko.be
Plaats en Data:
Catechetische dienst 't Hoeveke (Inschrijven afgesloten)
Lepelstraat 2
2290 Vorselaar (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • dinsdag 16 februari 2016 van 09:00 tot 12:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.