Aanmelden




Laden…

Even geduld...

ALo-6 Nascholing lichamelijke opvoeding: Streethandball: laagdrempelig en spectaculair

Doelstellingen:

1ste graad: kunnen in eenvoudige bewegingssituaties zelfstandig en onder begeleiding oefenen in kleine groepen (4)
2de graad: bepalen zelfstandig hoe ze in welbepaalde bewegingssituaties eenvoudige leertaken individueel of in groep aanpakken en oplossen (4)
3de graad: voeren zelfstandig leertaken uit om een bewegingsopdracht tot een goed einde te brengen, rekening houdend met hun eigen kunnen (4); kunnen bewegingssituaties alleen of in groep organiseren en aanpassen aan de deelnemers (5)

Doelgroep:

Leraren Lichamelijke opvoeding Secundair Onderwijs en Buitengewoon Secundair Onderwijs

Aanbieder: Regio Antwerpen - Begeleiding
Inhoud:

Handbal is één van de typische zaalsporten die gespeeld wordt binnen duidelijke reglementen, gestandaardiseerde terreinoppervlakte, doelen,…  Dit impliceert een zekere drempel om handbal te spelen. Om hieraan tegemoet te komen ontwikkelde initiatiefnemer Lasse Boesen (Denemarken) in 2008 het concept streethandball.

Dit is een nieuwe vorm van handbal die gebaseerd is op het traditionele spel, maar perfect gemengd gespeeld kan worden en op alle leeftijden. Lasse haalde zijn inspiratie uit onder andere streetbasketball op één ring. Het grote voordeel is dat je geen sporthal, turnzaal,… nodig hebt. Je kan het overal spelen: speelplaats, tuin, pleintje, strand … De speciaal ontwikkelde bal voor streethandball maakt het bovendien mogelijk om spectaculaire technieken en tactieken toe te passen. Je kan het spelen op de klassieke doelen, maar evengoed kan het doel op de muur getekend worden, kunnen paaltjes, matjes, … en zelfs boekentassen als doel gebruikt worden (cfr. Speelplaatsvoetbal).

In deze sessie vertrekken we vanuit de wedstrijdvorm die onmiddellijk kan gespeeld worden. Daarna wordt afgedaald naar een aantal attractieve spel- en oefenvormen.

Strategie en methode:

We vertrekken vanuit de wedstrijdvorm. Van hieruit wordt afgedaald en terug opgebouwd tot de eindvorm. Balvaardigheid, trick shots en passes, opbouwende spelvormen en gevarieerde wedstrijdvormen komen aan bod.

Bijkomende info:

Lesgever: Gerrit Vertommen - recreatiesportcoördinator Vlaamse Handbalvereniging, Directeur Sportkaderopleiding handbal.

Syllabus is niet inbegrepen in de kostprijs.

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

Sportkledij en binnensportpantoffels.


Voor dit initiatief kan je tot en met dinsdag 1 december 2015 inschrijven en tot en met zaterdag 5 december 2015 uitschrijven.
Bijdrage: 35,00 Euro
Lesgever: Vertommen Gerrit
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
03 543 97 05 - begeleiding@dsko.be
Plaats en Data:
Sporthal Vossenberg (Inschrijven afgesloten)
Markgravenstraat 93
2200 Herentals (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 10 december 2015 van 13:30 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.