Aanmelden




Laden…

Even geduld...

AHg-1 2015-11-12: Netwerk handelingsgericht werken: vanuit de beginsituatie van leerlingen naar aanpak in de klas (hoe pakken we dit HGW aan?

Doelstellingen:
  • Uitwisselen over hoe je omgaat met enorme hoeveelheid gegevens die de beginsituatie van de leerling weergeven.
  • Reflecteren of dit niet handelingsgerichter kan
  • Methodieken verkennen om uit deze berg gegevens aanpakken te distilleren om mee aan de slag te gaan in de les: hoe kan je inspelen op de noden van (groepen van) leerlingen.
  • Reflecteren over transfermogelijkheden in eigen school.
Doelgroep:

Directies en coördinatoren/ondersteuners van socio-emotionele  -, leer- of schoolloopbaanbegeleiding (zorgbeleid).

Aanbieder: Regio Antwerpen - Begeleiding
Inhoud:

Bij het begin van het schooljaar verzamelen we een heleboel informatie: denk maar aan de BaSO-fiches, intakeformulieren, het leerlingendossier (leerlingvolgsysteem) van vorig schooljaar, de rapportgegevens, ……. Hoe kan je deze overvloed aan gegevens op een handelingsgerichte manier verwerken zodat leerkrachten er gericht mee aan de slag kunnen?

We vertrekken vanuit een concrete casus en reflecteren samen hoe we met deze gegevens handelingsgericht aan de slag kunnen. We exploreren methodes om de gegevens meer behapbaar te maken voor de leerkrachten zodat dit enerzijds drempelverlagend werkt en anderzijds ook de opvolging van de afspraken vereenvoudigt. Tot slot kan de reflectie over de transfer naar jouw schoolsituatie natuurlijk niet ontbreken.

Strategie en methode:

We vertrekken vanuit een concrete casus en zoeken hoe jij op jouw school hiermee om zou gaan. Na het aanbod van een instrument wordt dit in kleine groep toegepast op de casus.

Bijkomende info:

Onthaal met koffie en thee vanaf 13 uur.

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

Deelname aan de vorige netwerken is niet noodzakelijk, ook al is continuïteit zeker een plus om het netwerk gaandeweg meer en meer tot een lerend netwerk te laten evolueren.


Voor dit initiatief kan je tot en met woensdag 11 november 2015 inschrijven en tot en met maandag 9 november 2015 uitschrijven.
Bijdrage: 7,00 Euro
Lesgever: Van Dun Martine
Debbaut Bart
De Ceulaer Liesbeth
Kimpe Frie
Vermeyen An
Neels Lutgard
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
03 543 97 05 - begeleiding@dsko.be
Plaats en Data:
kOsh campus Collegestraat (Inschrijven afgesloten)
Collegestraat 46
2200 Herentals (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 12 november 2015 van 13:30 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.