Aanmelden




Laden…

Even geduld...

AFr-5 (STI)CORDI- maatregelen binnen de les Frans.

Doelstellingen:

De deelnemers ontdekken welke maatregelen zij kunnen nemen om leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte doeltreffend tegemoet te komen. Zij houden hierbij zowel rekening met de minimumeisen van het leerplan (curriculum) als met de concrete zorgbehoefte van de individuele leerling.

De deelnemers onderzoeken of hun huidige ondersteuningsmaatregelen effectief bijdragen tot een succesvoller leertraject.

Doelgroep:

(adjunct) - Directeur - BUSO
(adjunct) - Directeur - Secundair
Leerkracht - BUSO
Leerkracht - Secundair
Middenkader - BUSO
Middenkader - Secundair

Aanbieder: Regio Antwerpen - Begeleiding
Inhoud:

De leraren Frans ontmoeten hoe langer hoe meer leerlingen met een expliciete vraag tot extra zorg en ondersteuning. Zij willen hen graag tegemoet komen. Tegelijk besffen zij de druk van de minimumeisen van het leerplan. Hoe kunnen zij binnen de criteria van het leerplan de zorgbehoeftige leerling maximaal ondersteunen?

De sessie gaat vooral op zoek naar effectiviteit: welke maatregelen helpen de leerling met een extra zorgvraag om de minimumdoelen van het leerplan voldoende te bereiken? Op welke manier bereiken we leervorderingen die een succesvol vervolgtraject kunnen garanderen?

De sessie beoogt doeltreffende en haalbare antwoorden, zowel voor de leerlingen, voor de leraren als voor de school.

Strategie en methode:

Na een korte visie- ontwikkeling rond het waarom-wat-hoe van (sti)cordi- maatregelen verkennen de deelnemers verschillende opties om hun leerlingen met een bredere ondersteuningsbehoefte doeltreffend te begeleiden via concrete (stimulerende), compenserende, remediërende en dispenserende maatregelen.

De sessie nodigt tegelijk uit tot een zelfreflectie op leraar-, vakgroep- en schoolniveau. Op welke manier komen wij op dit moment tegemoet aan de zorgbehoefte van leerlingen met nood aan een extra ondersteuning? Wat doen wij al goed? Wat kan er beter?

 

Bijkomende info:

Syllabus is niet inbegrepen in de kostprijs.
Bij een halve dag: koffie is inbegrepen in de kostprijs.
Bij volle dagen: koffie en maaltijd zijn inbegrepen in de kostprijs.

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief mogen maximum 2 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 18 april 2016 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 7,00 Euro
Lesgever: Van den wouwer Danny
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
03 543 97 05 - begeleiding@dsko.be
Plaats en Data:
Diocesaan Secretariaat Katholiek Onderwijs (Inschrijven afgesloten)
Noorderlaan 108
2030 Antwerpen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 21 april 2016 van 13:30 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.