Aanmelden




Laden…

Even geduld...

Sportieve fietstocht (50 à 60 km)

De amateurs van koers- en racefietsen zullen hun hart kunnen ophalen op een pittig parcours. Gezien de specificiteit van deze tocht, gaan we ervan uit dat je gebruik maakt van je eigen racefiets.

Op een sportief tempo genieten we zowel van de diepe valleien als de van de uitdagende heuvels in de prachtige groene long rond Houffalize. Het motto samen uit, samen thuis, dragen we hoog in het vaandel. ‘La bataille des Ardennes’ anders bekeken...

Recreatieve fietstocht (42 km)

Op naar Bastogne (21 km), via de RAVeL-routes 613 et 163. Van bij het vertrek zitten we niet alleen in het historisch hart van de « bataille des Ardennes », maar ook in een streek die zich uitermate leent tot ontspannen fietsen. Op een rustige manier cruisen we, binnen het veilige kader van de RAVeL, door deze groene long van de Belgische Ardennen.

We rijden door dichte wouden begroeid met hardhout en coniferen enerzijds, door hoger gelegen landbouwgebied anderzijds, om te stranden in Bourcy, een rustig dorpje gelegen op 500 meter hoogte.

Vandaar gaat het richting Bastogne waar we genieten van een welverdiend terrasje. Eenmaal de innerlijke mens versterkt, keren we met vereende kracht terug richting Houffalize via dezelfde route. Wie wil deelnemen zorgt voor eigen fiets.

Grotten van Remouchamps (verplaatsing met bus)

Onder begeleiding van een gids wordt de grot te voet bezocht over een afstand van 800 meter door spectaculaire zalen en galerijen. De terugkeer gebeurt met een bootje over een afstand van 700 meter, meteen de langste ondergrondse vaartocht ter wereld! Niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit. Duur: 1,5 uur.

Bezoek aan de brouwerij van La Chouffe in Achouffe(verplaatsing met bus OF te voet)

Bij een bezoek aan de brouwerij van La Chouffe hoort uiteraard een proeverij. Voor bezoek en proeverij mag je anderhalf uur tellen. De personen die dit wensen kunnen te voet naar de brouwerij (7 km) maar je kan ook de bus nemen. Voor de terugtocht voorzien we een bus voor de mensen die dit wensen.

Bezoek aan het Bastogne War Museum(verplaatsing met bus)

Laat je volledig onderdompelen in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in het War Museum in Bastogne. De bezoeker krijgt niet alleen een zicht op de belangrijkste oorlogsfeiten en het lijden van de soldaat, maar ook over het burgerleven tijdens en na de bezetting. Een bezoek aan het museum duurt twee uur.

Natuurwandeling o.l.v. Jos Van Rompay  (verplaatsing met bus of eigen wagen naar de vertrekplaats in Filly)

De streek tussen Houffalize en la Roche (Boven-Ourthe) is een van de heerlijkste valleien die Wallonië rijk is… Voor iedereen die van een prachtige natuur en een schitterend landschap houdt, is deze uitgestippelde wandeling (7 km) de gelegenheid bij uitstek om zelf van al dat moois te genieten: o.a; aan de samenvloeiing van de beide Ourthes

We vertrekken met bus of eigen wagen naar Filly (14,5 km) en komen een twee à drie uur later, voldaan en nagenietend van een heerlijke luswandeling, terug aan op onze vertrekplaats.

Om hieraan te kunnen deelnemen hoef je geen geoefend stapper te zijn.

Wel zijn stevige schoenen of laarzen en aangepaste kledij onontbeerlijk.

Bezoek aan oorlogsmonumenten en militaire begraafplaatsen in de omgeving van Bastogne(verplaatsing met bus)

We bezoeken met een gids o.a. het erehof voor burgerslachtoffers van de Gestapo in Noville, de Duitse oorlogsbegraafplaats in Recogne en het Mémorial du Mardasson in Bastogne. Het Mémorial is een oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de Slag om de Ardennen. Het staat op de Mardassonheuvel in Bastogne, destijds het middelpunt van de strijd.  

Geen deelname

Heb je geen zin om deel te nemen aan één van bovenvermelde activiteiten? Dat kan, geen enkel probleem. Noteer dan gewoon die keuze bij je inschrijving.