Aanmelden




Laden…

Even geduld...

ABa-12 Introductiesessie onthaalonderwijs

Doelstellingen:

Sessie 1 : 1.Onthaalonderwijs situeren in een breder kader. 2.Stilstaan bij factoren voor een goed onthaalbeleid. 3. Zicht krijgen op het verloop van een 2de taal verwerving. 4. Kennis maken met concrete materialen.

Sessie 2 : 1.Nadenken over de individuele aanpak van de onthaalleerling en de bredere aanpak : hoe gaan we om met de diversiteit en de heterogeniteit in de reguliere klas. 2. Stilstaan bij observatie en evaluatie van een AN- leerling.

Doelgroep:

Beginnende (en eventueel andere geïnteresseerde) leerkrachten onthaalonderwijs alsook reguliere leerkrachten die anderstalige nieuwkomers opvangen in hun klas.

Aanbieder: Regio Antwerpen - Begeleiding
Inhoud:

Sessie 1 : 1. Hoe kunnen we rekening houden met de beginsituatie van de AN-leerlingen ? Waarmee komen ze binnen ? Wat hebben ze nodig ? 2. Wat zijn aandachtspunten voor de praktijk rekening houdend met wetgeving en ons referentiekader ? 3. Hoe kan je de AN-leerling en zijn ouders zo goed mogelijk onthalen zodat hij zich welkom voelt op school? 3. Taalvaardigheidsonderwijs : taal leer je niet alleen. Welke fasen komen voor in het verwerven van een tweede taal. Hoe kan je taalverwerving stimuleren ? Hoe bouw je rijke contexten op ? 4. Ingaan op concrete materialen.

Sessie 2 : (invulling gebeurt vanuit concrete vraagstelling eerste sessie en ervaringsuitwisseling) Voormiddag 1. Wat zijn prioritaire en niet-prioritaire doelen voor de AN-leerling?  Welke tips en aandachtspunten neem ik mee om de wisselwerking en integratie in de reguliere klas te bevorderen? 2. Hoe AN- leerlingen observeren, evalueren en rapporteren ? Namiddag : werktijd – in overleg uitwerken van een concreet product. 

Bijkomende info:

De syllabus is niet inbegrepen in de kostprijs.

Bij een volledige dag is een broodjesmaaltijd inbegrepen in de kostprijs.

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 16 oktober 2017 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 14,00 Euro
Lesgever: Nys Katrijn
Meeusen Hildegard
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
03 543 97 05 - begeleiding@dsko.be
Plaats en Data:
PB Regio Antwerpen (Inschrijven afgesloten)
Noorderlaan 108
2030 Antwerpen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 19 oktober 2017 van 09:30 tot 12:30
    • dinsdag 6 maart 2018 van 09:30 tot 12:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.