Aanmelden




Laden…

Even geduld...

9/17/07-M10 Module 10 - Pastoraal en levensbeschouwelijke diversiteit - Interreligieus vieren

Doelstellingen:
  • Deelnemers verruimen hun visie op pastoraal en levensbeschouwelijke diversiteit vanuit verschillende kaders en het verkennen van de visietekst uit de brochure “pastoraal en levensbeschouwelijke diversiteit”.
  • De deelnemers worden vaardig in het zien van kansen om binnen hun pastorale werking meer rekening te kunnen houden met de aanwezige levensbeschouwelijke diversiteit op school.
  • De deelnemers worden geïnspireerd door de aangereikte voorbeelden en kunnen deze vertalen naar eigen praktijk.
Doelgroep:

Pastoraal verantwoordelijken, leidinggevenden in BaO en andere geïnteresseerden uit het werkveld

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Deze nascholing geeft pastoraal geïnteresseerden uit BaO een introductie op de brochure “Pastoraal en Levensbeschouwelijke Diversiteit in katholieke scholen, die tijdens het schooljaar 2013-2014 door de werkgroep “Pastoraal en Levensbeschouwelijke Diversiteit” werd uitgeschreven.

De brochure bevat kaders en een visietekst, achtergrondinformatie, kansen  en concrete voorbeelden om een kwaliteitsvol aanbod van pastoraal en levensbeschouwelijke diversiteit uit te bouwen.

Vanuit het concept van ‘de katholieke dialoogschool’ worden schoolteams ondersteund in het uibouwen van een levensbeschouwelijke diverse visie op vieren op school. Dit gebeurt vanuit een gerichte aandacht voor de eigenheid van de katholieke identiteit en, tegelijk, een zo groot mogelijke openheid voor de levensbeschouwelijke verscheidenheid binnen de school.

Schoolteams worden verder ondersteund in het daadwerkelijk uitwerken van vieringen die in de relatie tussen katholieke identiteit en levensbeschouwelijke verscheidenheid kunnen gesitueerd worden.

Strategie en methode:

Voorstelling van de inhoudelijke kaders en visietekst van de brochure met interactieve werkvormen om tot reflectie te komen.

Bijkomende info:

Plaats en data: in afspraak met de school

Contactpersoon:
An De Clerck
Leen Dillen
Johan Vandenbroucke
Maddy Appelen
Helena Vandenbergh

Deze module kan aangevraagd worden voor een personeelsvergadering en/of een pedagogische studiedag. Het spreekt voor zich dat er meer verdiepend gewerkt kan worden wanneer de module binnen een pedagogische studiedag valt.

Dit zijn de modaliteiten voor deelname aan dit initiatief


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 2 sessie(s)
Kwalificatie:

Herneming

Voorwaarde:
Voor dit initiatief moeten minimum 4 en mogen maximum 25 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 10 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 150,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
op afspraak
(Kaart)
  • Reeks 1: (9 vrije plaatsen)
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.