Aanmelden




Laden…

Even geduld...

Aanbod workshops sessie 2 deel 2
2.1 Sportieve fietstocht donderdag 14 maart 2019 van 13:30 tot 17:00
Spreker: /

De amateurs van koers- en racefietsen zullen hun hart kunnen ophalen op een pittig parcours. Gezien de specificiteit van deze tocht, gaan we ervan uit dat je gebruik maakt van je eigen racefiets.

Op een sportief tempo genieten we van de polders in de brede omgeving van Blankenberge.

2.2 Recreatieve fietstocht donderdag 14 maart 2019 van 13:30 tot 17:00
Spreker: /

Deelnemers maken bij voorkeur gebruik van hun eigen fiets. Desgewenst kunnen er ter plaatse stadsfietsen (max. 20) gehuurd worden. Op een rustig tempo fietsen we in de polders en langs charmante dorpjes (Zuienkerke, Lissewege, …). 

2.3 Expo dromen van parelmoer donderdag 14 maart 2019 van 13:30 tot 17:00
Spreker: /

Tentoonstelling van de Ensor-verzameling van het KMSKA in Oostende.

James Ensor is wereldwijd gekend:  overal ter wereld hebben musea, verzamelaars en liefhebbers belangstelling voor zijn grensverleggende kunst. Lang voor de term een modieus cliché werd, was Ensor wel degelijk een game changer. Toch staat zijn kunst zelf nog al te vaak in de schaduw van de populaire legende: die rare, mensenschuwe snuiter achter zijn piano in zijn Oostends schelpenwinkeltje.

De afgelopen jaren werd de Antwerpse Ensorverzameling tentoongesteld in New York, Chicago, Los Angeles, Tokyo, Bazel, Kopenhagen en Utrecht. Het KMSKA geeft aan Mu.ZEE 26 schilderijen in langdurig bruikleen. Daarnaast worden wisselende ensembles met tekeningen tentoongesteld.

Na het geleide bezoek, kan u de vaste collectie van het museum nog vrij bezoeken. 

2.4 Natuurwandeling in de Uitkerkse polders donderdag 14 maart 2019 van 13:30 tot 17:00
Spreker: /

Gelegen tussen de drukke badsteden Blankenberge en De Haan en de rustige polderdorpjes Zuienkerke en Nieuwmunster, ligt een eeuwenoud weidelandschap, de Uitkerkse Polder. Doorweven door vele sloten en bezaaid met tientallen veedrinkpoelen, vormt dit gebied een oase van rust langs de drukke kustlijn. Maar schijn bedriegt, want in de winter strijken hier duizenden ganzen neer, terwijl de lente het toneel vormt van honderden baltsende weidevogels.   In maart zijn trekvogels actief.

Begeleid door een natuurgids maken we kennis  met deze Uitkerkse polders. De wandeling duurt 2,5 uur. We stellen verrekijkers ter beschikking.

2.5 Strandwandeling tussen Blankenberge en Zeebrugge donderdag 14 maart 2019 van 13:30 tot 17:00
Spreker: /

Onder begeleiding van een natuurgids, doen we een duin- en strandwandeling. We vertrekken vanuit ‘de Fonteintjes’ , een duinengebied tussen Blankenberge en Zeebrugge met zoetwaterplassen en een unieke fauna en flora. Daarna kan de wandeling verder gaan over het strand om meer toe te spitsen op strandvondsten en aanspoelsels. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. We vertrekken samen te voet vanuit Floréal.

2.6 Golfinitiatie donderdag 14 maart 2019 van 13:30 tot 17:00
Spreker: /

Damme Golf & Country Club biedt met 27 holes en uitgebreide oefenfaciliteiten een prachtig totaalpakket voor elke golfer.  Het compacte terrein is een kort parcours, perfect voor wie zijn eerste stappen wil zetten in de golfsport en enkele basistechnieken wil ontdekken en oefenen.Op het programma: demonstratie van de golftechniek door de golfleraar, gezamenlijke les en training op de practice en puttingwedstrijd.   

Laat deze unieke kans tot gezonde ontspanning en teambuilding niet liggen. Na de initiatie genieten we in het clubhuis van een lekkere pint of een ander drankje. 

Geen deelname donderdag 14 maart 2019 van 13:00 tot 17:00
Spreker: /

Ik neem niet deel aan een namiddagactiviteit