Aanmelden




Laden…

Even geduld...

ALo-03 Creatieve, laagdrempelige en efficiënte dansvormen in het onderwijs. Dans voor 1ste en 2de graad

Doelstellingen:

Het eigen maken van een wervelende choreografie voor 1ste en 2de graad.

Doelgroep:

Leraren Lichamelijke opvoeding Secundair Onderwijs en Buitengewoon Secundair Onderwijs: 1ste en 2de graad

Aanbieder: Regio Antwerpen - Begeleiding
Inhoud:

Wil je indruk maken bij je leerlingen van de eerste en tweede graad? Volg dan deze danssessie en leer de nieuwste moves en hippe danspassen op eigentijdse muziek. Met deze wervelende choreografie kan je iedereen enthousiast maken, zowel ervaren dansers als leerlingen waarvoor dansen een ‘negatieve’ bijklank heeft. Je hoeft zelf geen danstalent te zijn: het blijft heel eenvoudig om uit te voeren en aan te leren.

Naast een kant en klare les met coole eigentijdse moves zal er ook een alternatieve wijze aangeboden worden om dans in het onderwijs te geven. Op basis van een onderzoeksproject van de lesgever zal dans gecombineerd met een andere sport ook aangehaald worden. Een manier voor lesgevers en leerlingen om dans vanuit een andere invalshoek te bekijken en een breder publiek aan te spreken.

Strategie en methode:

Er wordt aandacht besteed aan de didactische kant van dans. Om de verantwoordelijkheidszin en de samenwerking tussen de leerlingen te stimuleren, gebruiken we niet alleen leerkracht- maar ook leerling-gestuurde werkvormen.

Ook wordt er de nadruk gelegd op zelfstandigheid, zelfredzaamheid en het verbeteren van zelfvertrouwen via dans. Dans is een perfecte sport waar we aan persoonsdoelen kunnen werken. 

Bijkomende info:

Lesgever: Raf Van Puymbroeck - Bachelor Lichamelijke Opvoeding & Bewegingsrecreatie - Docent Dans & Ritmiek en stagebegeleider voor Sport & Bewegen, Thomas More, Turnhout - Lesgever bij JayBeeS Dancers, Turnhout - Lesgever bij Danscenter Time-Out, Herentals - Tweevoudig Belgisch Kampioen Streetdance in de Belgische Topklasse 16+ (Danssport Vlaanderen) - Trainer/coach van 3 nationale wedstrijdformaties

De pedagogische begeleiding Regio Antwerpen ondersteunt scholen vanuit haar decretale opdracht.

Daarnaast zetten we in op de wisselwerking tussen nascholing en begeleiding. Concreet wil dit ook zeggen dat we werken met een korps van begeleiders-nascholers die meestal als begeleider maar soms ook als nascholer handelen. Zowel als expliciet onderdeel van begeleidingstrajecten als op basis van suggesties vanuit schoolcontacten bieden we betalende nascholingsactiviteiten aan.

Inschrijven

Inschrijven op initiatieven kan via www.nascholing.be/Antwerpen.

Bij de beschrijving van elk initiatief vindt u de bijdrage in de kosten.

Uitschrijven en annuleren

  • Tot de uiterste uitschrijfdatum (te lezen bij de beschrijving van het initiatief) kunt u zonder kosten uitschrijven via www.nascholing.be/Antwerpen. Daarna betaalt u, behalve bij overmacht, het volledige bedrag per inschrijving. De reeds gemaakte kosten door de organisator worden steeds aangerekend.
  • Voor individugerichte initiatieven heeft de vzw Katholiek Onderwijs Vlaanderen - Nascholing regio Antwerpen het recht om de nascholing te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen of bij overmacht. U wordt van een annulatie via mail verwittigd ten laatste 1 week voor de aanvang van een nascholingsinitiatief.
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze actief meedoen.


Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 10 december 2018 inschrijven en tot en met dinsdag 27 november 2018 uitschrijven.
Bijdrage: 35,00 Euro
Lesgever: Van Roey Anke
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
03 543 97 05 - begeleiding@dsko.be
Plaats en Data:
Sporthal KOSH (Inschrijven afgesloten)
Ieperstraat 5
2200 Herentals (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • dinsdag 11 december 2018 van 13:30 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.