Aanmelden




Laden…

Even geduld...

ALo-05 Mindful Run "Lopen en genieten in de les LO"

Doelgroep:

Leraren LO secundair onderwijs

Aanbieder: Regio Antwerpen - Begeleiding
Inhoud:

Elke leerkracht Lichamelijke Opvoeding is op zoek naar nieuwe bewegingsvormen om zijn leerlingen te motiveren om meer te bewegen. Elk jaar zie je de LO leerkrachten hun leerlingen mee op sleeptouw nemen om te gaan lopen. Enkelen onder ons testen nieuwe oefenvormen uit, zoals fitness, bootcamp of andere conditie oefeningen. Helaas is dit soms een strijd omdat lopen en werken aan de conditie al vrij snel als zwaar en saai wordt ervaren. Mindful Run kan een oplossing en/of aanvulling zijn voor deze lesperiode. Mindfulness, looptechnieken en ademhaling zijn de pijlers van Mindful Run. Je gaat de leerlingen gedurende deze periode triggeren met vragen over zichzelf, met uitdagingen waar ze voordien nooit voor stonden, met oefeningen buiten hun comfortzone. Op deze manier doe je ook aan een zeer krachtige teambuilding, wat in elke klas altijd wel welkom is.

Bijkomende info:

Lesgever: Hannes Geyskens

De pedagogische begeleiding Regio Antwerpen ondersteunt scholen vanuit haar decretale opdracht.

Daarnaast zetten we in op de wisselwerking tussen nascholing en begeleiding. Concreet wil dit ook zeggen dat we werken met een korps van begeleiders-nascholers die meestal als begeleider maar soms ook als nascholer handelen. Zowel als expliciet onderdeel van begeleidingstrajecten als op basis van suggesties vanuit schoolcontacten bieden we betalende nascholingsactiviteiten aan.

Inschrijven

Inschrijven op initiatieven kan via www.nascholing.be/Antwerpen.

Bij de beschrijving van elk initiatief vindt u de bijdrage in de kosten.

Uitschrijven en annuleren

  • Tot de uiterste uitschrijfdatum (te lezen bij de beschrijving van het initiatief) kunt u zonder kosten uitschrijven via www.nascholing.be/Antwerpen. Daarna betaalt u, behalve bij overmacht, het volledige bedrag per inschrijving. De reeds gemaakte kosten door de organisator worden steeds aangerekend.
  • Voor individugerichte initiatieven heeft de vzw Katholiek Onderwijs Vlaanderen - Nascholing regio Antwerpen het recht om de nascholing te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen of bij overmacht. U wordt van een annulatie via mail verwittigd ten laatste 1 week voor de aanvang van een nascholingsinitiatief.
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met dinsdag 11 december 2018 inschrijven en tot en met woensdag 28 november 2018 uitschrijven.
Bijdrage: 35,00 Euro
Lesgever: Van Roey Anke
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
03 543 97 05 - begeleiding@dsko.be
Plaats en Data:
Sint-Eduardusinstituut (Inschrijven afgesloten)
Broeder Frederikstraat 3
2170 Merksem (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • woensdag 12 december 2018 van 13:30 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.