Aanmelden




Laden…

Even geduld...

ALo-07 Fysieke weerbaarheidstraining

Doelgroep:

Leraren secundair onderwijs tweede en derde graad

Aanbieder: Regio Antwerpen - Begeleiding
Inhoud:

Aansluitend bij de leefwereld van onze tieners - die hun eerste stappen in het uitgaansleven zetten - vindt deze lessenreeks zijn wortels. Tieners worden immers vaak vroeg of laat slachtoffer van fysieke agressie.

Vanuit de module ‘fysieke afweer- en bevrijdingstechnieken’ krijgt deze lessenreeks voor de (2de en) 3de graad secundair onderwijs vorm.

In het eerste gedeelte worden via trek- en duwspelen de accenten van de basis communicatiehouding achterhaalt. Vanuit deze houding is er ruimte voor dialoog. “Eerst blablabla en misschien later …”, vormt dan ook onze slagzin.

In de aanname dat het behoud van deze (persoonlijke) ruimte in het gedrang komt, worden in het tweede gedeelte enkele eenvoudige afweer- en bevrijdingstechnieken aangeleerd. Dit met het oog op het hervinden van de basis communicatiehouding en ruimte voor dialoog.

In het derde gedeelte wordt kennisgemaakt met enkele traptechnieken. Dit als reactie op iemand die opnieuw  ongewenst de persoonlijke ruimte binnenkomt.

Bij de afweer- en bevrijdingstechnieken is enkel het eigen lichaam nodig. Bij de traptechnieken kan er gebruik worden gemaakt van trapkussens, alsook van andere eenvoudige materialen.

Bijkomende info:

Lesgever: Jimmy Geudens - Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen - Lector Thomas More Kempen - Lerarenopleiding LO-BR & Sport en Bewegen - Head coach/Owner UMÙ

De pedagogische begeleiding Regio Antwerpen ondersteunt scholen vanuit haar decretale opdracht.

Daarnaast zetten we in op de wisselwerking tussen nascholing en begeleiding. Concreet wil dit ook zeggen dat we werken met een korps van begeleiders-nascholers die meestal als begeleider maar soms ook als nascholer handelen. Zowel als expliciet onderdeel van begeleidingstrajecten als op basis van suggesties vanuit schoolcontacten bieden we betalende nascholingsactiviteiten aan.

Inschrijven

Inschrijven op initiatieven kan via www.nascholing.be/Antwerpen.

Bij de beschrijving van elk initiatief vindt u de bijdrage in de kosten.

Uitschrijven en annuleren

  • Tot de uiterste uitschrijfdatum (te lezen bij de beschrijving van het initiatief) kunt u zonder kosten uitschrijven via www.nascholing.be/Antwerpen. Daarna betaalt u, behalve bij overmacht, het volledige bedrag per inschrijving. De reeds gemaakte kosten door de organisator worden steeds aangerekend.
  • Voor individugerichte initiatieven heeft de vzw Katholiek Onderwijs Vlaanderen - Nascholing regio Antwerpen het recht om de nascholing te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen of bij overmacht. U wordt van een annulatie via mail verwittigd ten laatste 1 week voor de aanvang van een nascholingsinitiatief.
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met dinsdag 11 december 2018 inschrijven en tot en met woensdag 28 november 2018 uitschrijven.
Bijdrage: 35,00 Euro
Lesgever: Van Roey Anke
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
03 543 97 05 - begeleiding@dsko.be
Plaats en Data:
Sporthal KOSH (Inschrijven afgesloten)
Ieperstraat 5
2200 Herentals (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • woensdag 12 december 2018 van 13:30 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.