Aanmelden




Laden…

Even geduld...

LSB8 Evaluatie onder de loep: Kan gespreide evaluatie mijn evaluatiedruk verminderen?

Doelstellingen:

Hoe hou ik mijn corrigeerwerk beheersbaar? Hoeveel evaluaties moet ik eigenlijk doen om een kwaliteitsvol oordeel te kunnen vellen over het kennen en kunnen van mijn leerlingen? Wat mag ik wel en niet vragen aan mijn leerlingen? Spoken deze vragen wel eens in jouw hoofd? In deze navorming krijg je handvatten, voorbeelden en praktische tips.

Doelgroep:

Hoe gelijkgericht is de evaluatie van de leerplandoelen binnen jouw vakwerkgroep? Evalueren we op een correcte manier? Toont onze evaluatie in welke mate de leerling de leerplandoelen voor moderne vreemde talen beheerst? Zijn de antwoorden op deze vragen niet zo evident, dan nodigen we graag een representatieve afvaardiging van de vakwerkgroep uit op onze nascholing “evaluatie onder de loep”.

Tijdens deze sessie inspireren we jullie met werkwijzen, voorbeelden en bevindingen om zo in de eigen vakwerkgroep te reflecteren over de meest wenselijke aanpak op jullie school.

Aanbieder: Regio Limburg - Pedagogische Begeleiding
Inhoud:

Je evaluatie onder de loep betekent dat je nadenkt over het waarom, hoe, wanneer, wie en wat van het aspect evalueren. Een visie ontwikkelen over evaluatie is een schooleigen taak en kan variëren van school tot school. In deze nascholing willen we je enkele kapstokken bieden om de kwaliteit van je huidige werkwijze te kunnen aftoetsen. Indien gewenst begeleiden we de vakwerkgroep na deze eerste impuls graag verder in een traject op school

Strategie en methode:

In een eerste inspiratiesessie worden handvatten aangereikt om met de vakwerkgroep de eigen evaluatie te screenen. Vervolgens worden criteria voor goede evaluatie toegelicht en een aan-tal concrete voorbeelden besproken. Via een aantal activerende werkvormen reflecteren de deelnemers tijdens de sessie over hun huidige en toekomstige evaluatie. Een vervolgtraject op school is mogelijk op aanvraag.

Bijkomende info:
Like Lincka  

Blijf op de hoogte van alle nascholingen georganiseerd door de Pedagogische Begeleiding Regio Limburg i.s.m. Lincka:

 
Door in te schrijven, verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden.
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

 


Voor dit initiatief kan je tot en met woensdag 24 oktober 2018 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 3,00 Euro
Lesgever: De Graaf Veerle
Rasir Marlène
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
011 26 44 00 - secretariaat.lim@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Pedagogische Begeleidingsdienst Regio Limburg (Inschrijven afgesloten)
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 25 oktober 2018 van 13:00 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.