Aanmelden




Laden…

Even geduld...

LPE1 Kwaliteitsvol en kansenbreed onderwijs in personenzorg. Moeilijk hanteerbaar gedrag in de klas, onwil of onkunde?

Doelstellingen:

De nascholing wil je de nodige ondersteuning bieden in je dagelijkse klaspraktijk, je tools meegeven om concreet aan de slag te gaan  met moeilijk gedrag van leerlingen en ondersteunen in  het benaderen van de betrokken leerplandoelen.  

Doelgroep:

Voor leraren ASO: HW: gedragswetenschappen, BSO: VV en VZ, TSO: SW en PEPSY

Maak je deel uit van het middenkader en/of van de pedagogische ondersteuning? Ook dan heten wij je graag welkom voor de interactieve lezing voormiddag.

Aanbieder: Regio Limburg - Pedagogische Begeleiding
Inhoud:

“Ben jij nu weeral je taak vergeten? Hoe vaak moet ik dit nog herhalen? Kan jij niet gewoon doen wat ik vraag? Is dit een manier om te reageren? Ik wil dat je respect toont!” 
Hoe kunnen we op een vernieuwende manier met moeilijk hanteerbaar gedrag in de klas en op school omgaan?
Liever dan een bestraffende aanpak kiezen we voor een preventieve, ondersteunende aanpak die moeilijk hanteerbaar gedrag zoveel mogelijk overbodig maakt. Aan de hand van eigen, ingestuurde, pedagogische systemen (beloningssystemen, strafsystemen, gedragskaarten, andere maatregelen) kijken we hoe we best met moeilijk hanteerbaar gedrag omgaan. Indien nodig voorzien we deze systemen van een "make-over" zodat de winst van onze inspanningen zo groot mogelijk is.

Strategie en methode:

Na het succes op de ‘dag van personenzorg’, nodigen wij Katelijne Van Lommel graag opnieuw uit om te verdiepen in dit thema. Via een interactieve lezing gaat ze voormiddag met ons op pad, neemt ze ingestuurde pedagogische systemen en vragen over concrete situaties uit de klas onder de loep en formuleert ze hierop samen met jullie een zo goed mogelijk antwoord. Voor leraren die aanwezig waren tijdens de ‘dag van personenzorg’ is dit een verdere concretisering van de visie op moeilijk hanteerbaar gedrag die toen werd uiteengezet.

Namiddag bekijken wij hoe wij hiermee aan de slag kunnen, aansluitend op de leerplandoelen van gedragswetenschappen, (ped)agogisch handelen, sociale wetenschappen en pepsy. (ASO: HW: gedragswetenschappen, BSO: VV en VZ, TSO: SW en PEPSY) 

We bekijken wat de behoeften aangaande dit thema zijn en hoe we hier verder op kunnen inspelen.   

Bijkomende info:

In de voormiddag neemt Katelijne Van Lommel de sessie voor haar rekening. In de namiddag zullen de pedagogisch begeleiders personenzorg hier verder mee aan de slag gaan. Je kan intekenen voor een halve dag of een hele dag.

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:

Deelnemers bezorgen gedragssystemen (gedragskaarten, protocollen, ….) eigen aan de school vooraf en voor 8 oktober aan de begeleiders. We nemen deze systemen onder de loep en doen praktische suggesties hieromtrent.


Voor dit initiatief kan je tot en met woensdag 17 oktober 2018 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 45,00 Euro
Lesgever: Gerits Heidi
Van Lommel Katelijne
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
011 26 44 00 - secretariaat.lim@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Provinciehuis Limburg (Inschrijven afgesloten)
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 18 oktober 2018 van 09:00 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.