Aanmelden




Laden…

Even geduld...

9/18/07-1.MB (bubao) Profs jaar 1 Regio Mechelen-Brussel (bubao)

Doelstellingen:
Profs

Ons hoofddoel is een schoolleider vormen die:

  • inzicht heeft in zijn werk én in zichzelf
  • competenties ontwikkelt om in een steeds veranderende schoolcontext leiding te geven
  • het beleidsvoerend vermogen van de school vergroot
  • zichzelf lerend blijft opstellen
  • in voortdurende wisselwerking staat tussen actie en reflectie

Vanaf het eerste jaar ondersteunen we je in het verkennen van je taken en je identiteit als schoolleider in een katholieke dialoogschool.

Doelgroep:

We richten ons op de beginnende schoolleider in een katholieke basisschool voor het gewoon en buitengewoon basisonderwijs.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Het eerste jaar omvat 33 sessies verspreid over volgende modules:

De modules binnen ProfS worden gegeven door een team bestaande uit externe medewerkers en regionale pedagogische begeleiders. Samen zorgen we voor een coherent aanbod dat aansluit op de noden van de beginnende directeur. Daarnaast kan elke beginnende directeur rekenen op begeleiding en ondersteuning van de eigen schoolbegeleider in de regio.

Je kan doorklikken op één van deze modules voor meer informatie zoals inhoud, plaats en data. Deze worden op deze website afzonderlijk beschreven maar kan je ook nalezen in de regionale brochure. Je kan niet afzonderlijk inschrijven voor één van deze modules.

Meer informatie vind je ook op de webpagina van Profs.

Strategie en methode:

Bij elk leeraanbod geven we de gelegenheid om dit te linken aan jouw concrete situatie. We werken daarbij interactief.

In reflectiegroepen gaan we uit van een gezamenlijk thema of een ‘werkervaring’, binnengebracht door één van de deelnemers. Door te reflecteren over je eigen ervaringen en over die van de groepsleden wordt de eigen professionaliteit vergroot. In kleine vaste groepen kom je gedurende het schooljaar een aantal keer samen met je reflectiebegeleider.

Bijkomende info:

Inschrijven

Beginnende directeurs (gewoon of buitengewoon basisonderwijs) schrijven zich voor ProfS in via mail bij Mieke Van Vlasselaer - mieke.vanvlasselaer@katholiekonderwijs.vlaanderen - regioverantwoordelijke ProfS, met vermelding van de eigen naam, de naam van de school, het instellingsnummer en het emailadres van de school. Je ontvangt een bevestigingsmail van jouw inschrijving. 

Je ontvangt bij het begin van het schooljaar een bevestigingsmail van jouw inschrijving.  

  • Indien je nog niet geregistreerd was op www.nascholing.be is dat bij de inschrijving gebeurd en ontvang je je gebruikersnaam en wachtwoord per mail
  • Voor wie geregistreerd was, blijft de inlogcombinatie geldig

In beide gevallen kun je steeds via www.nascholing.be je gebruikersnaam en wachtwoord opvragen (een gebruikersnaam kun je opvragen maar kan niet aangepast worden, een wachtwoord kan opgevraagd en aangepast worden). 

Tijdens één van de eerste sessies krijg je de kans de nascholingstoepassing en haar mogelijkheden (persoonlijke kalender, attest van deelname, evaluatieformulieren en dergelijke) te verkennen.

Bij vragen in verband met de inschrijving kan je contact opnemen met de Dienst Eventorganisatie op het telefoonnummer 02 507 07 80 of via mail nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen. Gelieve het instellingsnummer van je school te vermelden.  

Kostprijs

De deelname in de kosten bedraagt € 550 per cursusjaar. Deze prijs omvat de cursusmomenten, syllabi, koffie, eventuele broodjesmaaltijden en administratie. 

Certificaat

De schoolleider die deze opleiding doorlopen heeft, ontvangt het certificaat ‘Schoolleider Katholiek Onderwijs’.

Plaats en data

Op de website http://www.nascholing.be kan je terecht voor praktische informatie zoals de plaats en data van de diverse sessies.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

Indien je het schooljaar (september) start als schoolleider kan je meteen in het eerste jaar instappen. De groepen zijn per regio samengesteld.


Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 17 juni 2019 inschrijven en tot en met donderdag 4 oktober 2018 uitschrijven.
Bijdrage: 550,00 Euro
Lesgever: Van Iseghem Peter
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
PB Regio Mechelen-Brussel (Inschrijven afgesloten)
F. de Merodestraat 18
2800 Mechelen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • dinsdag 18 juni 2019 van 09:00 tot 12:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.