Aanmelden




Laden…

Even geduld...

PN186BA/1920 PAG-dag: "Handen vol hoop"

Doelgroep:

Pastorale trekkers van alle scholen buitengewoon onderwijs (PAGgroep)

Aanbieder: Regio Oost-Vlaanderen - Pedagogische Begeleiding
Inhoud:

- Vanaf 9 uur: onthaal met koffie en…
- 9.30 uur: in de voormiddag werken we onder begeleiding van Jean Agten met bijbelverhalen waarin "aanraken" en "aangeraakt worden" een rol spelen. We verwerken deze meteen met bruikbare werkvormen om met de kinderen te doen. Je krijgt ook bruikbaar materiaal mee om zelf mee aan de slag te gaan.
- 11.30 uur: we sluiten de voormiddag af met een bezinning en krijgen meteen ook de kans om de stille ruimte (en nadien de winkel) van Emmaüs te bezichtigen.
- Op de middag sluit Ludwig aan om samen onze boterhammen op te eten. Bij een glas willen we hem danken voor zijn inzet voor onze groep de voorbije jaren.
- 13.30 uur - 15.30 uur: in de namiddag gaan we op stap in Aalst en trekken naar het Stedelijk Museum van Aalst ’t Gasthuys. Het museum, dat dateert van 1243, bevindt zich in de oudste kern van de stad. Zeg "Aalst" en je gedachten gaan vermoedelijk naar priester Daens en zijn sociaal-politieke strijd, Een gids neemt ons mee om vanuit de figuur van priester Daens naar de actuele armoede in onze steden te kijken. Ook het gebouw biedt inspiratie voor ons thema "Handen vol hoop": 't Gasthuys verwijst naar het voormalige hospitaal dat op deze site gevestigd was. Het kloosterpand heeft een rijk verleden en bied je een unieke ervaring!
- Ten laatste om 16.00 uur sluiten we af. Wie wenst kan aansluitend mee op stap gaan in Aalst. We nemen een traditie van eerdere PAGdagen terug op en gaan nadien samen eten in Aalst. Ludwig gaat alvast mee. Voel je vrij om mee te gaan… iedereen is uitgenodigd! Laat thuis weten dat je wat later zal zijn.

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met zondag 15 maart 2020 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 25,00 Euro
Lesgever: meerdere lesgevers .
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Info: 09 269 14 90 - pedic@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Huize Emmaüs (Afgelast)
L. D’Haeseleerstraat 17
9300 Aalst (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • donderdag 19 maart 2020 van 09:00 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.