Aanmelden




Laden…

Even geduld...

MSADR-20-05 Kwaliteitsvol oriënteren en delibereren in de gemoderniseerde eerste graad SO

Vanuit de kerngedachten van de vernieuwde observerende en oriënterende eerste graad SO willen we leidinggevenden de kans geven om vanuit deze sessie de krijtlijnen te bepalen voor de deliberatie en oriëntatie op het einde van het eerste leerjaar én het tweede leerjaar van de eerste graad.

Deze sessie kan als vervolg gezien worden van de sessie waarin we voor leidinggevenden de basisopties op een rijtje zetten, maar kan daar ook los van gezien worden.

Doelstellingen:

Je kent de accentverschuivingen binnen de vernieuwde pedagogische reglementering omtrent delibereren in de gemoderniseerde eerste graad. 

Je krijgt meer inzicht om je eigen schoolteam gelijkgericht voor te bereiden om leerlingen te delibereren, te oriënteren en/of te adviseren doorheen de eerste graad naar de tweede graad.

Je hebt zicht op remediëringsmogelijkheden.

Doelgroep:

Leidinggevend personeel (directies, middenkader, coördinerend directeurs) 

Aanbieder: Regio Mechelen-Brussel - Pedagogische begeleiding
Inhoud:

Als aansluiting bij de vorige sessie (basisopties op een rijtje) staan we eerst stil bij de verschillende mogelijkheden tot remediëring en welke organisatorische impact deze hebben.  Vervolgens brengen we de accentverschuivingen voor deliberatie vanuit de kerngedachten van de vernieuwde eerste graad. De vernieuwde mededeling van Katholiek Onderwijs Vlaanderen over deliberatie binnen de gemoderniseerde eerste graad vormt onze leidraad.

We gaan dieper in op

  • hoe je vanuit leerplanonderdelen van algemene vakken en je schooleigen studiekeuzetraject leerlingen kan helpen kiezen voor basisopties in het tweede jaar;
  • het al dan niet kiezen voor remediëring na het eerste leerjaar;
  • de mogelijkheid om van een eerste leerjaar B-stroom over te schakelen naar een tweede leerjaar A-stroom;
  • hoe je vanuit de algemene vakken, de basisopties en je schooleigen studiekeuzetraject leerlingen helpt oriënteren en kiezen voor een studierichting in de tweede graad.
Strategie en methode:

We brengen informatief de wijzigingen voor delibereren in de gemoderniseerde eerste graad vanuit de nieuwe mededeling omtrent delibereren van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

We maken heel sterk de koppeling met de visie van een oriënterende en observerende eerste graad en het aandeel van de algemene vakken, de keuze-uren en de basisopties binnen delibereren, oriënteren en adviseren van een leerling.

Nadat je een bevestigingsmail hebt ontvangen, kan je ook al vragen doorgeven (yannick.noppe@katholiekonderwijs.vlaanderen of annick.keunen@katholiekonderwijs.vlaanderen). We houden hiermee dan rekening bij onze voorbereiding voor de sessie.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot 1 dag op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 0,00 Euro
Lesgever: Decroos Nele
Fouquaert Johan
Noppe Yannick
Willems Fabian
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
secretariaat: +32 15 29 84 01 - nascholing.mb@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
PB Regio Mechelen-Brussel (Inschrijven afgesloten)
Frederik de Merodestraat 18
2800 Mechelen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 13 februari 2020 van 10:00 tot 12:30
  • Reeks 2: (Voorbij)
    • donderdag 20 februari 2020 van 09:00 tot 11:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.