Aanmelden




Laden…

Even geduld...

KOEPCSO0DLP220005-OLB TM Goede studiekeuzes maken in het gemoderniseerde secundair onderwijs

Ben jij bezorgd om de toekomst van je leerlingen? Daagt de modernisering jou uit om de keuzebegeleiding en advisering in jouw school onder de loep te nemen? Wil jij leerlingen sterker maken om hun keuzeproces zelf in handen te nemen? In het GFL vind je hefbomen om onderwijsloopbaanbegeleiding vanuit een schooleigen visie kwaliteitsvol in te vullen. We gaan samen op zoek naar concrete groeikansen voor jouw school.  

Doelstellingen:

Je leert om onderwijsloopbaanbegeleiding op een geheel schooleigen en kwaliteitsvolle manier te realiseren in je school aan de hand van het GFL.

We focussen hiervoor op:

  • het versterken van leerlingen en ouders om zelf goede keuzes te maken
  • het goed observeren en oriënteren van leerlingen in functie van hun onderwijsloopbaan
  • de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid
Doelgroep:
  • Leraren
  • Middenkader
  • Directies

Teams op school- of scholengemeenschapniveau

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

In deze nascholing worden je wetenschappelijke en pedagogische kaders en inhouden aangereikt die je helpen bij de implementatie van onderwijsloopbaanbegeleiding.

We doen in plenum inspiratie op uit wetenschappelijk onderzoek, de bouwstenen van het vademecum zorgbreed en kansenrijk onderwijs en de regelgeving om de GFL-doelen te realiseren. We verkennen hoe je hierin kan groeien met jouw schoolteam en welke materialen je daarbij kunnen ondersteunen. We wisselen hierover ervaringen uit.

Aan de hand van een tussentijdse opdracht neem je de onderwijsloopbaanbegeleiding in je eigen school onder de loep en krijg je de kans om je huidige aanpak te verrijken.

Strategie en methode:

We vertrekken vanuit concrete vragen en behoeften van jou en je school en stellen een aanbod samen op maat van jouw school. 

We gaan daarbij uit van 2 sessies van een halve dag. Wanneer na intake blijkt dat de noden van de school een wijziging in het aantal sessies vragen, is dat bespreekbaar.

We voorzien een extra sessie waarin we de scholen die deelnamen aan deze teamgerichte nascholing samenbrengen om hun praktijkvoorbeelden en ervaringen met elkaar te delen op 10 mei van 13u30 tot 16u00 in Brussel. 

Bijkomende info:

De prijs voor leden Katholiek Onderwijs Vlaanderen is € 500,00/team (max. 40 personen), uitgaande van 2 sessies van een halve dag.  

De werkelijke kostprijs van dit professionaliseringsinitiatief bedraagt 650?00 euro/team. Wij bieden dit initiatief aan een sterk verminderde prijs aan, dit is mogelijk door tussenkomst van de overheid.

Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.

Wil je individueel inschrijven, kijk dan naar dit aanbod.


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Voorwaarde:

Het helpt om zicht te hebben op hoe de onderwijsloopbaanbegeleiding op dit moment op jouw school loopt.


Voor dit initiatief mogen maximum 40 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 3 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 500,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data: Voor dit initiatief zijn nog geen lesplaatsen bekend. Je kan dus nog niet inschrijven.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.