Aanmelden




Laden…

Even geduld...

KOEPCSO0DLP220005-GFL TM Genereus en gastvrij: werken aan inspirerend burgerschap vanuit het gemeenschappelijk funderend leerplan (teamgericht)

Wil je samen met jouw leerlingen verkennen wat burgerschap in jouw school kan betekenen? Zoek je naar inspirerende thema’s en werkvormen om jouw leerlingen kritisch te laten nadenken over maatschappelijke vraagstukken? Verlang je naar een manier om via burgerschapsinitiatieven op school de leerplandoelen van het GFL te implementeren? Dan is deze nascholing zeker iets voor jou!

Doelstellingen:
  • Aanreiken van en reflecteren over thema’s (ecologisch bewustzijn, politiek in de klas, sociaal engagement, fake news) om werk te maken van burgerschap op school
  • Toepassen van werkvormen (filosofisch klasgesprek, discussie, rollenspel) om thema’s rond burgerschap in de praktijk te brengen
  • Verkenning van innoverende en ervaringsgerichte trajecten zoals  Community Service Learning
Doelgroep:

Leraren - Teamgericht

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

In deze nascholing gaan we in op verschillende thema’s en vaardigheden waarmee je op school rond burgerschap kunt werken. Je realiseert hierbij de doelen van het gemeenschappelijk funderend leerplan.

Strategie en methode:

Twee sessies (voor- en namiddag) op dezelfde dag. 

Bijkomende info:

De werkelijke kostprijs van dit professionaliseringsinitiatief bedraagt 650 euro/sessie. Wij bieden dit initiatief aan een sterk verminderde prijs aan, dit is mogelijk door tussenkomst van de overheid.


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Voorwaarde:
Voor dit initiatief mogen maximum 40 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 3 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 500,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data: Voor dit initiatief zijn nog geen lesplaatsen bekend. Je kan dus nog niet inschrijven.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.