Aanmelden




Laden…

Even geduld...

BETPCSO0DLP220398-01 Tot de kern - educatie over kernwapens – doet jouw school mee?

Kernwapens zijn terug van nooit weggeweest. Het gevaar op massavernietiging blijkt opnieuw acuut sinds de Russische inval in Oekraïne. Sinds de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki (1945) leven we in een wereld met kernwapens. Vandaag beschikken 9 landen over bijna 13.000 kernwapens en liggen er ook kernkoppen in België. Nu dreigt Poetin zonder veel omhaal, worden arsenalen in hoge staat van paraatheid gebracht en kochten Belgen massaal jodiumtabletten. Mensen en vooral jongeren zitten dan ook met veel vragen.

Doelstellingen:
  • Je verneemt hoe dergelijke werkwinkels in scholen in het verleden zijn verlopen
  • Je krijgt tricks and tips mee om zelf aan de slag te gaan in je school
  • Je krijgt basismateriaal om er zelf mee aan de slag te gaan
Doelgroep:
  • Leraren derde graad geschiedenis, fysica, wetenschappen, godsdienst
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Door de actualiteit zitten veel jongeren met vragen over vrede en conflict. Is het echt mogelijk dat kernwapens worden ingezet? En wat gebeurt er dan met mij? Welke oplossingen bestaan er voor dit gevaar? En wat kan ik er zelf aan doen? Uit studies blijkt dat jongeren vandaag vaak nog weinig weten over het onderwerp. Voor leerkrachten ontbreekt nog kwalitatief educatief materiaal dat inspeelt op de actualiteit. Daar willen Rotary, Pax Christi Vlaanderen, Vrede Vzw, Rode Kruis Vlaanderen, de Vereniging voor Verenigde Naties en Prof. Tom Sauer (Internationale Politiek, Universiteit Antwerpen), iets aan doen. Samen bieden we jouw school educatief materiaal met hands-on methodiek zodat scholieren hier op een actieve en uitdagende manier kennis rond verwerven.

Strategie en methode:
  • Audiovisueel materiaal met een overzichtelijke historiek waarbij de internationale politiek begrijpbaar wordt gemaakt naar aanleiding van de actuele gebeurtenissen.
  • Tips & tricks om aan de slag te gaan met interactieve methodiek voor debatsmethodiek om een internationale simulatie in jouw klas op te zetten. Dit pakket biedt ook mogelijkheden tot vakoverschrijdend en actiegericht projectwerk naar aanleiding van de actualiteit.
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met donderdag 23 maart 2023 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 60,00 Euro
Lesgever: Decock Nele
Selleslach Merel
Sauer Tom
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
DPCM (Afgelast)
Frederik de Merodestraat 18
2800 Mechelen (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • vrijdag 24 maart 2023 van 09:30 tot 12:30 (Afgelast)
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.