Aanmelden




Laden…

Even geduld...

MDI-18 Netwerkdag 2 autonome kleuterscholen

Doelstellingen:

Directeurs van autome kleuterscholen informeren over ontwikkelingsgericht werken met jonge kinderen vanuit de visie van Feuerstein.

Vanuit deze visie verbanden zien met het nieuwe leerplanconcept 'Zin in leren, zin in leven.'

Doelgroep:

Directies autonome kleuterscholen.

Zorgcoördinatoren autonome kleuterscholen.

Aanbieder: DPB-OND Mechelen-Brussel
Inhoud:

Het gedachtegoed van Feuerstein wordt terecht gelinkt aan het ontwikkelingsgericht werken met kinderen. Zijn visie en de middelen die hij ontwierp zijn nog steeds actueel en zeer bruikbaar. Meer zelfs, het is pas de laatste 3 decennia dat Feuerstein internationaal de waardering krijgt die hij verdient: Perkins, Gardner, Sternberg, Costa, en andere vooraanstaande cognitieve psychologen verwijzen graag naar zijn werk als bron voor hun eigen ideeën. 
Ook de middelen die Feuerstein uitwerkte om zijn theorie waar te maken – het instrumenteel verrijkingsprogramma (IVP), het LPAD (dynamisch testprogramma) en de cognitieve kaart – blijven in onderwijs, therapie en zorg erg waardevol. 
Misschien ligt de grootste verdienste van Feuerstein wel in het belang dat hij hecht aan de houding van de begeleider, de mediator. Prof. Luc Stevens schrijft terecht: de begeleider eerst, dan het kind. Feuerstein schreef de basis van de houding van de begeleider uit in zijn ‘theorie van de gemedieerde leerervaring’. Anderen verfijnden deze theorie naar bepaalde doelgroepen toe. 
In het Nederlandse taalgebied hebben CeBCO, StiBCO, CeSMOO e.a. reeds heel wat werk verzet om dit gedachtegoed kenbaar te maken. Voor de eerste keer organiseert CeSMOO een opleiding waarin de deelnemers met de verschillende aspecten kunnen kennis maken. Omwille van de hoeveelheid informatie van Feuersteins gedachtengoed, is het belangrijk dat deelnemers bewust zijn dat de 4 lesdagen een introductie zijn. De deelnemers worden wel actief betrokken om de verschillende elementen aan bod te laten komen

Bijkomende info:

Lesgever: Albert Janssens

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met zaterdag 24 februari 2018 inschrijven en tot en met maandag 26 februari 2018 uitschrijven.
Bijdrage: 40,00 Euro
Lesgever: Janssens Albert
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
secretariaat: +32 15 29 84 01 - nascholing.mb@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
PB Regio Mechelen-Brussel (Inschrijven afgesloten)
Frederik de Merodestraat 18
2800 Mechelen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • dinsdag 27 februari 2018 van 09:00 tot 15:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.