Aanmelden
Laden…

Even geduld...

Cyberpesten (Kelly Van Eyken)

Doelstellingen

Een bredere kijk bieden op wat cyberpesten allemaal omvat: wat is cyberpesten? Wat zijn de vormen en de gevolgen van cyberpesten? Inzicht krijgen in de mogelijkheden van preventie en begeleiding bij cyberpesten.

Inhoud

Allerhande informatie- en communicatietechnologieën, zoals het internet, de gsm en de sociale netwerksites, zijn niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Zoals bij zovele goede dingen, kent ook dit fenomeen een schaduwzijde. Het biedt pestkoppen namelijk een nieuwe weg om anderen lastig te vallen, te beledigen of te bedreigen. Uit Belgisch onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren wordt gepest via het internet!

Scholen stimuleren leerlingen vaak om internet te gebruiken: informatie vergaren, collages maken, digitale leerplatformen gebruiken… Daarom is een belangrijke rol weggelegd voor leraren en opvoeders als we het hebben over cyberpesten. Ze kunnen en moeten leerlingen begeleiden bij het surfen op internet. Ze zijn een aanspreekpunt voor leerlingen die het slachtoffer zijn van cyberpesten. Ze kunnen bemiddelen tussen het slachtoffer en de pester… Tijdens deze werkwinkel verzamel je informatie over de moderne vorm van pesten en krijg je inzicht in mogelijkheden tot preventie en begeleiding.

Methodiek

Interactieve voordracht met mogelijkheid tot vraagstelling