Elke huismoeder, kunstenaar, leerkracht, architect, kind, choreograaf, student, succesvolle zakenman, … maakt gebruik van creatief denken. De ene al meer bewust of origineler of kunstzinniger of … dan de andere. Maar iedereen kan het leren!
Al spelend doorgronden we de theorie van het creatieve denken. Met korte, concrete oefeningen en opdrachten krijg je inzichten in wat je brein juist doet en nodig heeft als je creatief wilt zijn. Je eigen brein wordt getraind in de basisvoorwaarden van creatief denken. Je gaat daardoor al snel voelen dat dit een heel andere manier van denken is dan het cognitieve denken.
Een medewerker van Bazarts vzw
De mix
Op zoek naar een mix van alle muzische domeinen? Onze insteek van deze vorming: schilderijen, sculpturen, foto’s en een dosis goesting en plezier!
Wij geven je nieuwe inspiratie rond minder bekende kunstenaars, minder bekende werken en minder bekende weetjes.
Een mix van alle muzische domeinen
Vertrekkend van een schilderij, een sculptuur, een film, … gaan we niet alleen beeldend creëren, maar gaan we ook de uitdaging aan te bewegen, media te gebruiken, grappige en plezante drama oefeningen te doen en creatief te zijn met taal. Kortom, dé mix die max is!
Drama vanuit beeldende kunst
We werpen een blik op hedendaagse kunst met Wurm Erwin, een beeldhouwer en performance artist die ons doet lachen! Deze man zal kinderen de rol van rekwisiteur, regisseur en fotograaf geven. Kinderen beleven plezier in het kijken en staan te popelen om nadien zelf aan de slag te gaan. We gebruiken Yayoi Kusama voor inspiratie in een improvisatie-oefening? Deze hippe, autistische, Japanse kunstenares is verzot op cirkels en bollen!
Smartphone-fotografie
Met onze smartphone kunnen we macro-foto’s maken. Een kleine introductie in de abstracte kunst, licht en contrast, blow-up-foto’s, … Deze foto’s geven ons dan weer inspiratie om te schilderen en zo zijn we terug bij de beeldende kunst!
Wat neem je mee naar huis?
Deze muzische mix werken we helemaal uit, je gaat naar huis met concrete ideeën, uitleg over de kunstenaars, handige websites, pdf.’s om te gebruiken in de klas én niet te vergeten de praktijkervaring! Echt dé max!
Opgelet, deze werkwinkel neemt de volledige dag in!
Ann Collier en Eef Thomas, lesgevers IVOC vzw
Je wordt ruim geïnformeerd over wie IVOC is, wat deze organisatie in samenwerking met het onderwijs doet en vooral wat IVOC kan aanbieden aan de modeleerkrachten.
Wat er reeds rond digitaal cursusmateriaal voor handen is, waar je alles kan vinden en wat je in de toekomst nog verder mag verwachten. Aan de hand van fotomateriaal en filmpjes kun je zien hoe ook leerlingen en studenten in dit verhaal betrokken worden via het jongerenplatform Young Patterns.
Breng leerplannen en eigen digitaal materiaal mee a.u.b.!
Philip Van Bost, zaakvoerder Etalages Van Bost
Je leert op de juiste manier geschenken inpakken met verschillende papiersoorten en linten. Je leert kennis maken met leuke versieringen en stijlen. Je beleeft een praktische werkwinkel die je onderdompelt in de wereld van geschenkpapier, lint, kleur en leuke weetjes over inpakken. Ook het kostenplaatje wordt belicht...
Breng een viertal kleine doosjes, twee kleine parfumflesjes, kleefband, schaar, enkele kleine stukjes touw/lint (soepele, goedkope stof bv. voile) mee a.u.b.!
Lina Maria Peeters, ontwerpster ELLE AND OH
In deze werkwinkel word je meegenomen in de leefwereld van ontwerpster Lina Maria. Startend van enkele “pattern”-klassiekers als een camouflage-patroon of een Schotse tartan zul je uitgedaagd worden om via enkele technieken tot een persoonlijk hedendaags ontwerp te komen.
De aangereikte technieken zijn relatief eenvoudig en "meeneembaar" naar het eigen atelier op school.
Breng een te pimpen kledingstuk, een schort, papier- en stoffenschaar mee a.u.b.!
Elisa Deleersnyder, ontwerpster Bridal Couture
Tijdens deze werkwinkel maak je kennis met leder en hoe dat materiaal verwerkt wordt tot een modeaccessoires. Onder begeleiding van ontwerpster Elisa Deleersnyder leer je op een professionele manier leder snijden en verwerken tot een clutch.
Om te kunnen deelnemen aan deze werkwinkel is het belangrijk dat je kan werken met een naaimachine.
Breng, in de mate van het mogelijke, een draagbare naaimachine voorzien van een lederdraad mee a.u.b.!