Aanmelden
Laden…

Even geduld...

Netwerkdag: "Oceans are rising, so get informed"

Koen Meirlaen is geograaf en leerkracht aardrijkskunde en wiskunde in campus Sint-Hendrik in Deinze. Hij is door de International Polar Foundation in Antarctica opgeleid tot poolambassadeur. Hij ging gedurende 3 maanden met de klimaatwetenschappers op onderzoek in Antarctica. Vanuit deze expertise werkte hij het project: "Oceans are rising, so get informed" uit met de bijhorende klimaatwebsite www.sogetinformed.com

In een boeiende voordracht neemt hij ons mee naar het meest extreme continent en vertelt hij aan de hand van uniek foto- en videomateriaal over de klimaatonderzoeken in Antarctica. De oorzaken, gevolgen en oplossingen van de klimaatopwarming komen aan bod. Aansluitend krijgen deelnemers de kans om vragen te stellen.

In de namiddag gaan we met collega’s van hetzelfde vak maar uit verschillende scholen aan de slag rond de uitbouw van een thema/project op maat van onze leerlingen.
De pedagogisch begeleiders alsook Koen blijven tijdens deze werksessie aanwezig ter ondersteuning. Het ontwikkelde materiaal wordt gedeeld met de aanwezigen.

Praktische informatie

De netwerkdag: "Oceans are rising, so get informed" zal plaatsvinden op donderdag 16 januari 2020 in het Sint-Baafshuis, Biezekapelstraat 2 te 9000 Gent.

Bijdrage: 35,00 EUR (broodjesmaaltijd met soep inbegrepen).