Aanmelden




Laden…

Even geduld...

GEANNULEERD - Projectgericht werken met Micro:Bit (bao/so) - Christel Thonnon

In deze sessie zetten we de eerste stappen in de wereld van de Micro:bit.
Met de micro:bit (http://microbit.org) kan je makkelijk allerlei zaken meten en besturen. Dit maakt van de micro:bit de ideale tool om kennis te maken met computationeel denken, programmeren en allerhande creatieve toepassingen.
Deze workshop is bedoeld als kennismaking met de Micro:bit en de mogelijkheden hiervan.

Gelieve laptop mee te brengen.

Het gebruik van de BookWidgets in STEM lessen voor differentiatie en remediëring. (bao/so) - Bart Buckinx

Leerkrachten kunnen met BookWidgets zelf aan de slag om digitale oefeningen te maken. Dit kan uiterst eenvoudig via Smartschool of rechtstreeks op de BookWidgets website.
Vermits de oefeningen (“widgets”) heel grafisch kunnen gemaakt worden zijn ze zeer geschikt om toe te passen in STEM lessen.
In deze workshop wordt vooral gewerkt rond de quiz-widget.Maken van een widget, delen van een widget en vervolgens feedback geven. Hiermee kan je eenvoudig differentiëren en ook remediërings oefeningen mee maken.

Gelieve laptop mee te brengen.

Meer leren met LEGO Mindstorms EV3 (so) – Davy Robberechts

Deze 4 uur durende workshop is op maat gemaakt voor leraren die:

  • graag werken met LEGO Mindstorms tijdens hun lessen techniek, ICT of STEM.
  • graag nieuwe mogelijkheden/ideeën of projecten willen ontdekken in verband met werken met LEGO Mindstorms.
  • de basis beheersen van bouwen en programmeren met LEGO Mindstorms EV3 en klaar zijn om op een hoger niveau te werken met LEGO Mindstorms.

Gelieve laptop mee te brengen - Deze sessie duurt een volledige dag, zowel voor- als namiddag.

Competentiegericht evalueren binnen techniek. (so) - David Camps

In deze workshop laten we kijken hoe leerlingen op een objectieve manier geëvalueerd kunnen worden binnen het vak techniek. Een uitgeschreven evaluatie gekoppeld aan de leerplandoelen staat hier centraal. De leerling denkt na over zijn eigen kunnen en een gradatie binnen de te scoren competenties is visueel niet onmiddellijk zichtbaar. Er wordt in deze workshop een exel-evaluatietool getoond op leerling niveau. Deze tool is gekoppeld aan het cursusmateriaal en geeft de mogelijkheid om een groeipad weer te geven bij ieder leerling. Op leerkrachtniveau is deze tool gekoppeld aan smartscool wat het mogelijk maakt voor de leerkracht om met tablet of smartphone scores toe te kennen aan leerlingen. We gaan ook aan de slag met deze tool.

Gelieve laptop mee te brengen.

Creatief ontdekken en aldoende leren in de techniekles. (bao/so) - Swa Cremers

Wat: een laagdrempelige workshop waarin leraren aan de hand van een heuse realisatie (LED-lamp) zélf een les ervaren volgens de methodiek van Onderzoeken en Ontwerpend leren. Tijdens deze inspirerende workshop laat de techniekcoach precies zien hoe je bepaalde technische vaardigheden op een correcte en veilige manier dient uit te voeren

GEANNULEERD - Leerlijnen Ontdek Techniektalent - Robin Swennen (bao)

In deze vorming zal je de leerlijnen 2.0 van Ontdek Techniektalent onder de loep nemen. Aan de hand van doe-activiteiten krijg je een duiding van het onderzoekend en ontwerpend leren die als leidraad in de leerlijnen zit . Na deze vorming kan je, met de materialen uit de techniekmobiel en de info die terug te vinden is op de website, zelf in je eigen klas aan de slag.

GEANNULEERD - STEM en Zill - Stany Jackers (bao)

Ben je al even op stap met Zin in leren!Zin in leven! (Zill)?
Wil je als leraar ontdekken welke plaats STEM krijgt binnen Zill? Dan is deze workshop vast iets voor jou!
Vanuit het STEM-kader onderzoeken we welke mogelijkheden dit kan bieden voor onze klaspraktijk. We gaan aan de slag met concrete materialen!

GEANNULEERD - Lego M&M - Patrick Snijders (bao)

Tijdens deze workshop stellen we de lespakketten en de leersets Machines & Mechanismen voor en gaan we er ook mee aan de slag. Het M&M-pakket biedt heel wat mogelijkheden om als echte engineers aan de slag te gaan. Met heel veel leuke doe-opdrachten leer je stap voor stap handelen en denken. Al spelend leren is hier echt van toepassing.

GEANNULEERD - Programmeren zonder tablet of computer - Pieter-Jan Sterk (bao)

Wil je graag werken rond computerwetenschappen en programmeren in je klas maar heb je geen mogelijkheid tot het gebruik van tablets of computers? In deze workshop gaan we heel concreet leren hoe een computer werkt door middel van pen en papier. Geen laptop nodig dus! Een introductie op CS Unplugged.