Aanmelden
Laden…

Even geduld...

Dag van OKAN en ex-OKAN: “Omdat wij dit goed willen doen!” - woensdag 13 november 2019

We nodigen je graag uit voor onze allereerste Dag van OKAN en ex-OKAN: “Omdat wij dit goed willen doen!” op woensdag 13 november 2019 in Gent.

Iedereen die met OKAN-leerlingen werkt of die ex-OKAN-leerlingen in de school krijgt, staat voor grote uitdagingen. De taalbarrière is er slechts één van en je beschikt niet over voldoende tijd om deze drempel weg te werken. Hoe slaag je er dan in om maximale kansen te creëren voor deze kwetsbare doelgroep? Op deze vormings- en netwerkdag krijgen alle deelnemers die met OKAN-leerlingen en/of EX-OKAN-leerlingen te maken hebben inspiratie en tools aangereikt om hun uitdagende opdracht tot een goed einde te brengen. Je kan ook tal van ervaringen beluisteren van verschillende collega’s.

In de voormiddag zijn er zeven mogelijkheden waaruit je twee sessies kan kiezen. De meeste sessies zijn voor de beide doelgroepen (OKAN-leerlingen en EX-OKAN-leerlingen).

Tijdens de middagpauze, tijdens de netwerken en ook nadien tot 17.00 uur kan je materiaal inkijken bij uitgeverijen en informeren naar ondersteunende activiteiten bij verschillende organisaties.

In de namiddag kan je deelnemen aan maximum drie netwerken waarvoor je bij je aankomst intekent. Meerdere aspecten komen hierin aanbod: ouderbetrokkenheid, ICT-ondersteuning, projecten, differentiëren, klasmanagement, procesevaluatie, leren leren, praktijkvakken, enz..

Nadien kan je nog doorpraten met collega’s en pedagogisch begeleiders.

Praktische informatie

De "Dag van OKAN en ex-OKAN" zal plaatsvinden op woensdag 13 november 2019 in het Sint-Baafshuis, Biezekapelstraat 2 te 9000 Gent.

Bijdrage: 35,00 EUR.