Aanmelden




Laden…

Even geduld...

MBV-1 Impliciet en expliciet gebruik maken van het kader van Beleidsvoerend Vermogen om stapsgewijs te werken aan de prioriteitenplanning op school

Doelstellingen:

-  Vanuit prioriteitenbepaling stapsgewijs werken aan kwaliteitsvol onderwijs.

- Zicht krijgen op een evenwichtige meerjarenplanning.

- Beleidsvoerend vermogen als kader/bril om prioriteiten in de breedte en de diepte te analyseren en doordacht te gaan plannen.

-  Opmaken van een concreet en haalbaar actieplan bij de gekozen prioriteiten.

-  Stapsgewijs en concreet aan de slag met de kwaliteitscirkel (Plannen, Doen, Controleren en Aanpassen).

Doelgroep:

Directies basisscholen

Aanbieder: DPB-OND Mechelen-Brussel
Inhoud:

 De term beleidsvoerend vermogen wordt tegenwoordig veelvuldig in de mond genomen, maar wat houdt deze uitdrukking concreet in? Is het weer een zoveelste modetrend of kan je als directeur werkelijk meerwaarde halen uit de invulling van beleidsvoerend vermogen?  

In deze interactieve werkwinkel gaan wij, als begeleiders van beleidsvoerend vermogen, met jullie aan de slag om samen na te denken over de vraag hoe je als directeur werk kan maken van een evenwichtige meerjarenplanning. De focus ligt hierbij op het zo concreet mogelijk werken aan de beleidskracht van je school.

In deze sessie wensen we de directeur mee te nemen in het stapsgewijze proces van kwaliteitsvol onderwijs. Hoe kan je vanuit prioriteitenbepaling werk maken van een evenwichtige en haalbare meerjarenplanning? Met welke elementen en criteria kan je in dit proces best rekening houden? Hoe kan het kader van beleidsvoerend
vermogen je helpen om doordacht een prioriteit onder de loep te nemen? Welke stappen kan je zetten om tot een actieplan te komen?

Doel van de sessie is handvatten aan te reiken die je als directeur kan toepassen in de eigen school. Aan de hand van kaders, kijkwijzers en werkvormen willen we op verschillende manieren jouw schoolse werking onder de loep nemen.

Strategie en methode:


Aan de hand van modellen wordt interactief ingegaan op de inhoud van de sessie. Na deze werkwinkel hopen we jullie gewapend te hebben met concrete hulpmiddelen om aan de slag te gaan en verder werk te maken van een kwaliteitsvol schoolbeleid.

Bijkomende info:

Deze sessie wordt ook gegevenaan de 3de jaars uit de Profs opleiding.

De lunch is niet in de prijs begrepen.

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met dinsdag 23 april 2013 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 10,00 Euro
Lesgever: Mouton Rita
Van Uytven An
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
secretariaat: +32 15 29 84 01 - nascholing.mb@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
DPB Mechelen-Brussel (Afgelast)
Varkensstraat 6
2800 Mechelen (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • donderdag 25 april 2013 van 09:30 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.