Aanmelden




Laden…

Even geduld...

3/12/05-module 2 Q-traject

Doelstellingen:

Bevorderen van een kwaliteitscultuur door

  • een zelfgekozen aspect van het schoolleven onder de loep te nemen
  • de kernteams te leren de kwaliteitscirkel te doorlopen (gekaderd in een schooleigen visie en verwoord in duidelijke doelen) ter bevordering van de schoolkwaliteit.
  • dit proces zoveel mogelijk zelf in handen te nemen en een plan uit te werken (en te  realiseren) om tot effectieve en efficiëntie ontwikkeling te komen.

Tijdens het proces wordt ook aandacht geschonken aan het verhogen van het beleidsvoerend vermogen (incl. het lerende vermogen) van de deelnemende scholen.

Doelgroep:

Kernteams (directie en representatieve personeelsleden) in secundaire scholen (ook DBSO) en bij uitbreiding ook het volledige schoolteam (voor input en/of bespreking van het resultaat)

Aanbieder: Stafdienst PBDKO i.s.m. Dienst Nascholing en Internationalisering (DNI)
Inhoud:
  • Via een intakegesprek peilen we enerzijds naar de cultuur op het vlak van kwaliteitsontwikkeling en helpen we scholen anderzijds om de focus te bepalen (kiezen van een aspect van het schoolleven).
  • We leren de kwaliteitscirkel (PDCA) te doorlopen en benaderen Q-ontwikkeling als een doelgericht, systematisch, cyclisch en integraal proces.
  • De werkgroepen worden ondersteund om het Q-proces zoveel mogelijk zelf in handen te nemen en een plan uit te werken om tot effectieve en efficiëntie ontwikkeling te komen.
  • Zelfsturing en Q-ontwikkeling betekenen ook aanpassing en vernieuwing. In dat proces zijn de intrinsieke motivatie en een stimulerende interne communicatie doorslaggevend.
Bijkomende info:

Aantal sessies:  een 5-tal sessies met de kernteams, eventueel een personeelsvergadering indien nodig binnen het traject.

Bijdrage per inschrijving: 50 euro per sessie


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 5 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief mogen maximum 7 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 1 dag op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 250,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Eigen school
(Kaart)
  • Reeks 1: (4 vrije plaatsen)
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.