Aanmelden
Laden…

Even geduld...

1314/06/050 Probleemoplossend en creatief aan het werk met LEGO NXT in het vak Technische Activiteiten, Techniek of ICT van de 1e graad

Doelstellingen:

Na deze opleiding kun je vlot overweg met Lego NXT en heb je gebruiksklare lespakketten voor de introductie van Lego NXT in je lessen.

Doelgroep:

Leraren 1e graad Technische Activiteiten, Techniek en ICT

Aanbieder: Nascholingen SweTe (Scholen voor Wetenschap en Techniek) van het Vlaams Verbond van het katholiek secundair onderwijs (VVKSO) in samenwerking met DNI (Dienst nascholingen en Internationalisering) van het VSKO
Inhoud:

Je leerlingen op een boeiende en creatieve manier warm maken voor ICT én tegelijk je leerplandoelstellingen Technische Activiteiten en/of Techniek realiseren, dat is de bedoeling van deze workshop waarin je leert om van de LEGO NXT robot een prima didactisch hulpmiddel te maken.

De workshop is "hands-on". Uitgaande van stimulerende trainingsmatten van de LEGO "Green City Challenge" start je met de opbouw van de robot, ontdek je de diverse programmaonderdelen en eindig je met geavanceerde en uitdagende opdrachten voor je leerlingen.

Je gaat naar huis met gebruiksklare lespakketten. Daar bovenop komt nog een brochure met aanvullende achtergrondinfo over het werken met motoren en sensoren en met allerlei didactische tips en een resem weetjes over bv. het kalibreren, resetten en nog veel meer.

Mits voorleggen van je bewijs van deelname aan deze nascholing, kun je nadien bij de firma RATO genieten van 10% korting bij de aankoop van materiaal.

Strategie en methode:

Workshop. Alle materiaal wordt ter plaatse ter beschikking gesteld door de lesgevers, die je bij de doe-activiteiten zullen begeleiden.

Bijkomende info:

Deze opleiding beoogt het realiseren van leerplandoelstellingen Technische Activiteiten, Techniek en ICT.

Lesgevers: Frederick D’alleine en Bruno De Wyngaert, leraars VTI Veurne

Projectverantwoordelijke: Rudi Van Lysebetten(rudi.vanlysebetten@vsko.be) studiegebiedverantwoordelijke VVKSO

Wil je steeds op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes ga dan naar onze facebookpagina Nascholing ICT.

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Sessies: 2 sessie(s)
Kwalificatie:

NIEUW

Voorwaarde:
Voor dit initiatief mogen maximum 5 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 20 januari 2014 inschrijven en tot en met zondag 12 januari 2014 uitschrijven.
Bijdrage: 120,00 Euro
Lesgever: De Wyngaert Bruno
D'alleine Frederick
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Don Bosco Technisch Instituut (Inschrijven afgesloten)
Kortrijksesteenweg 1025
9051 Sint-Denijs-Westrem (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • woensdag 22 januari 2014 van 09:30 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.