Aanmelden




Laden…

Even geduld...

1314/03/187 Deepfreeze + Ninite Pro: iedere reboot een zuivere pc die up to date is

Doelstellingen:

Het leren beveiligen van PC configuraties dmv Faronics Deep Freeze zodat een PC elke keer weer zuiver opstart en herinstallatie of het terugzetten van images overbodig wordt. Bijzondere aandacht wordt besteed aan Windows update, het updaten van typische applicaties zoals Java, Flash, Chrome, Reader met behulp van Ninite Pro en uiteraard ook anti-virus terwijl een computer toch bevrozen is.

Doelgroep:

ICT-coördinatoren

Aanbieder: Nascholingen ICT van het Vlaams Verbond van het katholiek secundair onderwijs (VVKSO) i.s.m. Dienst Nascholing en Internationalisering (DNI) van het VSKO
Inhoud:

We schetsen de problematiek waarmee iedere ICT-coördinator in toenemende mate mee te maken krijgt: configuratie drift. De voor- & nadelen van diverse typische oplossingen worden belicht alsook welke rol Deep Freeze hierbij kan spelen. Het concept van Deep Freeze (block redirection) wordt technisch besproken teneinde inzicht te verwerven in de technische werking. De verschillende versies (Standaard, Enterprise, Server) worden toegelicht adhv typische situaties zodat men leert welke versie best geschikt is in zijn school. We concentreren ons niet enkel op fysieke desktops maar ook op thin clients dus ook ICT coördinatoren die met Multipoint Server / NComputing werken komen aan hun trekken. Er wordt aangeleerd hoe de verschillende versies te installeren en te configureren. Voor de Enterprise versie wordt geleerd hoe deze over het netwerk 'uit te rollen' en hoe de Enterprise beheersconsole de cockpit wordt van de ICT coördinator mbt het beheer van de PC's in de school. Om permanent data en/of updates te kunnen bewaren wordt aangeleerd wat data redirection is en hoe we dit kunnen inzetten in diverse gebruiks scenarios. (enige command line kennis/ervaring is mooi meegenomen hiervoor) De configuratie van een gratis anti-virus pakket op een bevrozen PC wordt aangeleerd en ook het updaten van enkele typische applicaties zoals Java, Flash, Chrome, Reader met behulp van Ninite Pro. Omdat Deep Freeze perfect complementair is aan het gebruik van imaging oplossingen zoals Ghost, Acronis, CloneZilla etc wordt geleerd hoe een PC met Deep Freeze voor te bereiden op het maken van een image. Nadat men vertrouwd is met de installatie van Enterprise Console, leert men de Core console te installeren: deze beheersconsole kan naast DeepFreeze ook andere produkten beheren zoals Faronics AntiVirus en zal op termijn de Enterprise console gaan vervangen. Als afsluiter wordt de installatie & configuratie van DeepFreeze voor Mac kort gedemonstreerd (geen hands on) indien er interesse is in de groep.

Strategie en methode:

Aan de hand van virtuele machines kan er naar hartelust geëxperimenteerd worden met de verschillende versies van Deep Freeze & Ninite Pro.

Bijkomende info:

Lesgever: frank.bevers@nexco.be, projectleider: marc.vanacker@vsko.be

Wil je steeds op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes ga dan naar onze facebookpagina Nascholing ICT.

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Sessies: 2 sessie(s)
Kwalificatie:

Herneming

Voorwaarde:

Basiskennis van Windows, enige kennis/ervaring van werken in de command prompt is mooi meegenomen.


Voor dit initiatief kan je tot 3 dagen op voorhand inschrijven en tot 8 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 60,00 Euro
Lesgever: Bevers Frank
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Computerklas VVKSO Antwerpen 2de verdieping (paal) (Inschrijven afgesloten)
Noorderlaan 108
2030 Antwerpen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • dinsdag 5 november 2013 van 09:30 tot 16:30
Computerklas VVKSO Brugge 1 (Inschrijven afgesloten)
Baron Ruzettelaan 435
8310 Assebroek (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 7 november 2013 van 09:30 tot 16:30
Computerklas VVKSO Hasselt (Inschrijven afgesloten)
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • maandag 25 november 2013 van 09:30 tot 16:30
Computerklas VVKSO Mechelen ColomaPLUS (Inschrijven afgesloten)
Tervuursesteenweg 2
2800 Mechelen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • woensdag 13 november 2013 van 09:30 tot 16:30
Computerklas VVKSO Oostakker 3 (Inschrijven afgesloten)
Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 21 november 2013 van 09:30 tot 16:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.