Aanmelden




Laden…

Even geduld...

2/13/01-M04-Team Vieren met kleuters

Doelstellingen:
  • De totale ontwikkeling beogen door aan de kleuters ervaringskansen te bieden voor alle ontwikkelingsaspecten die verwant zijn met LRG-ontwikkeling.
  • Aandacht voor symbolen en rituelen. Feesten in de kleuterschool als ‘viering’ ervaren, feesten in verbondenheid vieren, zowel de grote als de kleine momenten. Al ‘vierend’ de katholieke identiteit van de kleuterschool beleven.
  • Een pastoraal jaarthema gebruiken als inspiratiebron om ons werken en ons samenleven verder te inspireren, te verdiepen en richting te geven binnen onze katholieke school.
Doelgroep:

Directies en leerkrachten kleuteronderwijs

Aanbieder: Vlaams Verbond van het katholiek basisonderwijs (VVKBaO) i.s.m. Dienst Nascholing en Internationalisering (DNI) van het VSKO.
Inhoud:

Kleuters hebben wakkere oogjes en grote luistervinkoortjes die alles horen en zien. Vooral als er feest is, zijn ze er graag bij. Feesten is ook belangrijk! Er is heel wat te vieren… Occasionele feesten zoals verjaardagen, kerkelijke feesten, feesten uit andere culturen beleven vanuit een diepere betekenis die voor kleuters toegankelijk is en geïntegreerd in een BC. Wat maakt een feest tot een viering? Elk feest? Een viering voor jonge kinderen opzetten, met het oog voor de essentie, is de uitdaging.

Via verschillende praktijkvoorbeelden tonen hoe krachtig het werken met een pastoraal jaarthema kan zijn in de kleuterschool.

Strategie en methode:

De nascholers zullen een concrete pedagogisch didactische manier aanreiken om het Ontwikkelingsplan en het Werkplan Godsdienst nauw te laten aansluiten bij de uitwerking van vertrouwde belangstellingscentra. Er wordt praktijkgericht gewerkt.

Voorbeelden vanuit de praktijk worden besproken (pastorale thema's concreet uitgewerkt). Het Ontwikkelingsplan en Werkplan Godsdienst vormen de leidraad.

We proberen zelf een viering uit te werken met aangereikt praktisch materiaal.

Bijkomende info:

Plaats en data: in afspraak met de school

Projectleider: Hilde Hendrickx - 02/507.08.20 - hilde.hendrickx@vsko.be

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link. Dit initiatief wordt georganiseerd voor leden van het VSKO.


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

Werken met het ontwikkelingsplan.


Voor dit initiatief moeten minimum 4 en mogen maximum 25 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 10 dagen op voorhand inschrijven en tot 25 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 50,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Eigen school (Volzet)
(Kaart)
  • Reeks 1: (Volzet)
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.