Aanmelden




Laden…

Even geduld...

84133-TEAM Module 2: Loopbaanbegeleiding in de praktijk - Stappenplan op maat; coachingsvaardigheden.

Doelstellingen:
  • Evaluatoren ondersteunen in het opstellen van stappenplannen en begeleidingsinitiatieven voor de coaching en ondersteuning van personeelsleden in het kader van functionerings- en evaluatiegesprekken.
  • Evaluatoren vaardig(er) maken in coaching na stil gestaan te hebben bij de mogelijkheden en beperktheden van het voorafgaandelijk observeren, oordelen en communiceren.
Doelgroep:

Deze nascholing wordt op vraag aangeboden voor groepen leidinggevenden (evaluatoren) zowel op niveau van de scholengemeenschappen als op niveau van de scholen: directieteams, coördinerend directeurs, leden van schoolbesturen …

Aanbieder: Dienst Personeel en Schoolbeheer (DPS) van het VVKSO i.s.m. de dienst nascholing en internationalisering (DNI) van het VSKO.
Inhoud:

Tijdens deze nascholing leggen we de klemtoon op het coachen van personeelsleden. We bespreken de mogelijkheden en de valkuilen bij het observeren, oordelen en communiceren. Vanuit de basisbegrippen van de transactionele analyse, het oplossingsgericht werken en de kernkwadranten van Ofman versterken we de coachingsvaardigheden van de deelnemers waarbij we het accent leggen op verbindende communicatie.

Deze nascholing wordt in principe aangeboden als een sessie voor een halve dag, maar afhankelijk van de inbreng van de deelnemers kan de vorming worden uitgebreid.

Strategie en methode:

Deze module is een vervolg op module 1. Het is wenselijk (maar niet noodzakelijk) om eerst module 1 te volgen vooraleer in te schrijven voor deze module. Deze nascholing wordt - na een intakegesprek - ter plaatse gebracht.

Bijkomende info:

Voor inhoudelijke vragen: marc.keppens@vsko.be

De nascholing staat open voor alle secundaire scholen die lid zijn van het VSKO.

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link. 


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief mogen maximum 15 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 7 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 0,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Eigen school
(Kaart)
  • Reeks 1:
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.