Aanmelden
Laden…

Even geduld...

PN034NI/2021 Ik krijg het moeilijk uit mijn hoofd. Trauma-sensitief werken binnen het onderwijs

Kinderen worden meer dan we denken geconfronteerd met trauma en extreme stress-situaties.

Bij het begin van de Corona-crisis kwam het dagelijks in het nieuws: “De genomen maatregelen zullen zorgen voor meer echtscheidingen en meer geweld binnen gezinnen”.
Kinderen worden te vaak geconfronteerd met heel ernstige, traumatiserende situaties. Vechtscheidingen, huiselijke geweld, de reacties van ouders op extreme stress,… hebben een grote impact op het gedrag van kinderen en jongeren, en op hun leerprestaties.

Aanbieder: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Vanuit het onderwijs kan je een heel belangrijke rol spelen naar kinderen en jongeren met trauma. Door trauma te herkennen en hier op een trauma-sensitieve manier mee om te gaan kan je het verschil maken. Dit lijkt misschien niet altijd even makkelijk. Hoe herken je trauma? Wat zeg je best tegen een leerling? Wat doe je met hun verhaal? Wanneer is een reactie normaal? Wanneer is er meer hulp nodig? Wat is jouw taak? En hoe ga je zelf om met de verhalen van de leerlingen in je klas of school? Hoe kan de zorg voor je leerlingen in evenwicht blijven met de zorg voor jezelf?

In deze interactieve nascholing gaan we in op de impact van trauma op kinderen en jongeren. We kijken naar de symptomen van trauma en hoe jij die als leerkracht kan herkennen. We gaan dieper in op wat kinderen en jongeren nodig hebben na het meemaken van trauma en staan stil bij de rol van de school en van jou als leerkracht.

In de deelnameprijs is een broodjesmaaltijd inbegrepen.

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met zondag 21 maart 2021 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 110 Euro
Lesgever: Ilse Vande Walle
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Info: 09 269 14 90 - pedic@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Sint-Baafshuis
Biezekapelstraat 2
9000 Gent (Kaart)
  • Reeks 1: (10 vrije plaatsen)
    • donderdag 25 maart 2021 van 09:30 tot 15:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.