Aanmelden
Laden…

Even geduld...

MBAVB-BET-20-02 Vervolgtraject kwaliteitsvolle coaching van startende leerkrachten: aanvangsbegeleiding met positief effect

Vanaf 1/9/2019 krijgen de scholen extra middelen om startende leerkrachten te begeleiden. Hiermee kunnen ze een ‘mentor/coach/begeleider’ aanstellen op school- of scholengemeenschapsniveau. Er is nood aan vorming, begeleiding en ondersteuning voor deze personen.

Doelstellingen:

Aanbieden van een traject dat vorming biedt aan schoolmentoren zodat ze met visie, kennis, inzicht en kunde trajectmatig aan de slag kunnen in de eigen school/scholen in het kader van aanvangsbegeleiding van startende leerkrachten.

Doelgroep:

Voor mentoren en beleidsondersteuners startende leerkrachten basisonderwijs die vorig jaar het mentoren-starttraject van de Pedagogische Begeleidingsdienst volgden onder leiding van Marleen Borzée.

Aanbieder: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

1 dag = 2 sessies (voor-en namiddag)

  • Opvolging gedane aanvangsbegeleiding: delen van werkmaterialen en ervaringen, supervisie van werkvragen, opfrissing en inoefening coachingvaardigheden en aanbreng nieuwe tools.
  • Zicht op stress en energiebronnen bij starters en bij jezelf als mentor. Inspiratie voor coaching van veerkracht bij jezelf en in je team.

Broodjesmaaltijd is telkens inbegrepen in de prijs tijdens de middag.

Strategie en methode:

Mix van heldere kaders en inzichten, praktische coachingtools, zinvolle ervaringsuitwisseling, inspirerende netwerking, spiegelende reflectie en supervisie

Sessies: 6 sessie(s)
Voorwaarde:

Voor mentoren en beleidsondersteuners basisonderwijs die vorig jaar het mentoren-starttraject van de Pedagogische Begeleidingsdienst volgden onder leiding van Marleen Borzée.


Voor dit initiatief kan je tot en met dinsdag 15 september 2020 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 245 Euro
Lesgever: Borzée Marleen
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
secretariaat: +32 15 29 84 01 - nascholing.mb@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Oude Abdij (Inschrijven afgesloten)
Abdijdreef 22
3070 Kortenberg (Kaart)
  • Reeks 1: (Inschrijven afgesloten)
    • dinsdag 22 september 2020 van 09:00 tot 16:00
    • donderdag 1 oktober 2020 van 09:00 tot 16:00
    • dinsdag 1 december 2020 van 09:00 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.