Aanmelden
Laden…

Even geduld...

LSTTE3 Lerend netwerk leerkrachten basisoptie STEM-Technieken B-stroom 1e graad - Sessie 3

Als leerkracht voor de basisoptie STEM-Technieken in de B-stroom zal je onvermijdelijk geconfronteerd worden met de modernisering van het secundair onderwijs en een nieuw leerplan, nieuwe inzichten, denk maar aan het stellen van een eenvoudige onderzoeksvraag. In dit lerend netwerk bepaal jij samen met andere leerkrachten de inhoud en richting die tijdens de netwerksessies wij uitgaan. Verder kan je in het netwerk inhoudelijke noden bespreken en pedagogisch-didactische expertise delen om te komen tot inspiratie, nieuwe inzichten, constructieve feedback en zo veel meer.

Doelstellingen:

Inhoudelijke noden bespreken en pedagogisch-didactische expertise delen om te komen tot inspiratie, nieuwe inzichten, constructieve feedback en zo veel meer. 

Doelgroep:

Leerkrachten basisoptie STEM-Technieken B-stroom eerste graad 

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

In dit lerend netwerk zal je als leerkracht basisoptie STEM-Technieken B-stroom (eerste graad) ideeën, kennis en ervaringen uitwisselen. In een eerste sessie leer je de andere deelnemers kennen en krijg je de kans om verwachtingen te formuleren. Op basis van de noden, geformuleerd in de eerste sessie, zal je in de tweede en derde sessie thema’s inhoudelijk kunnen uitdiepen, inspiratie opdoen, enz. Suggestie voor de eerste sessie: het leerplan van naderbij bekeken. 

De pedagogisch begeleider zorgt eventueel voor ondersteuning door middel van wetenschappelijk (nieuwe) inzichten, activerende werkvormen en digitale tools. In deze sessies is er ruimte om ervaringen en materiaal te delen, inspiratie op te doen, feedback te krijgen en te geven, samen nieuw materiaal te ontwikkelen enz. 

Strategie en methode:

De sessies van dit netwerk zijn een combinatie van verschillende methodes, die aansluiten op de gekozen thema’s. Er is ruimte voor overleg en uitwisseling. 

Bijkomende info:
Like Lincka  

Blijf op de hoogte van alle nascholingen georganiseerd door de Pedagogische Begeleiding Regio Limburg i.s.m. Lincka:

 
Door in te schrijven, verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden.
 
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
  • Dit is een netwerk bestaande uit 3 sessies waar de data in onderling overleg bepaald worden. Wil je de drie sessies volgen, dien je je 3 keer in te schrijven.
  • Het netwerk zal plaatsvinden in secundaire scholen.
  • Gelieve een eigen projectbundel en/of een realisatie mee te brengen. 

Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 1 februari 2021 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 0,00 Euro
Lesgever: Bogaerts Peter
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
011 26 44 00 - secretariaat.lim@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
een school in jouw regio Limburg (Inschrijven afgesloten)
(Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • dinsdag 2 februari 2021 van 13:30 tot 15:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.