Aanmelden




Laden…

Even geduld...

Zorgbeleid in het basisonderwijs

Luc Linthout (Red.) Zorgbeleid in het basisonderwijs (Syllabus serie nr. 16), LannooCampus, 2005, 272 pp.

Sedert 1 september 2005 krijgen heel wat Vlaamse scholen extra uren in het kader van het decreet op ‘Gelijke Onderwijskansen’. Die scholen ontvangen extra-lestijden. Als tegenprestatie moeten zij planmatig werk maken van de invoering van een aantal verbeteringen. Deze acties moeten ingebed worden in het totale zorgbeleid van de school. Zowaar een hele uitdaging!

Dit boek wil scholen helpen bij het opstellen van een ‘zorgbeleid op maat van elk kind’. Het is geen leidraad, maar een naslagwerk. Het toont hoe een basisschool beleidsmatig haar zorgbeleid kan aanpakken. Het vertelt hoe een samenwerkingsverband van een viertal scholen de eerste GOK-cyclus (2002 - 2005) heeft doorgemaakt. Zij gebruikten daarvoor kijkwijzers en instrumenten die hen werden aangereikt vanuit de Steunpunten en vanuit de begeleiding. Tevens ontwikkelden zij, in samenwerking met de vzw Nascholing in het Katholiek Onderwijs, een aantal schoolgebonden hulpmiddelen om hun zorgbeleid gestalte te geven.

Door hun toedoen kunnen wij hun ervaringen delen met vele collega’s uit de Vlaamse onderwijswereld. Tevens bevat deze publicatie een drietal bijdragen die geschreven zijn door projectmedewerkers. Zij zijn de weergave van een aantal nascholingssessies waaraan alle geïnteresseerden uit het Vlaamse basisonderwijs, tijdens de eerste GOK-cyclus, gratis konden deelnemen. Elke bijdrage biedt heel wat informatie voor het organiseren van personeelsvergaderingen in het kader van Gelijke Onderwijskansen

Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.