Aanmelden




Laden…

Even geduld...

Effective Staff Development, an evaluation manual

Schollaert Rudi (ed.), Effective Staff Development, an evaluation manual. (Syllabus serie nr. 2) Leuven, Garant, 2000, 92 pp. (ISBN 90-441-1076-1076-4) € 12,20

Deze Engelstalige handleiding over effectieve nascholing en professionele ontwikkeling in het onderwijs is het resultaat van een gezamenlijke inspanning die vier Europese partnerinstellingen leverden in het kader van een Socratesproject: VSKO (België), OPEKO (Finland), Hellenic-American Union (Griekenland) en The Institute for Learning van de Universiteit van Hull (UK).

In de negentiger jaren zijn de eisen die de maatschappij aan het onderwijs stelt steeds talrijker en complexer geworden. Indien het onderwijs aan deze uitdaging wil tegemoetkomen, zal zwaar dienen geïnvesteerd te worden in het ontwikkelen van het menselijk potentieel in de school.

Het is waarschijnlijk geen toeval dat precies binnen dit decennium door onderzoek de vinger gelegd werd op een aantal principes en strategieën die aan de basis liggen van effectieve nascholing, begeleiding en professionele ontwikkeling. Het is de bedoeling van deze handleiding om recente onderzoeksgegevens toegankelijk te maken en te concretiseren voor de nascholingsverantwoordelijken en directies in de scholen.

Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.