Aanmelden




Laden…

Even geduld...

Gewikt en gewogen, evaluatie van communicatieve vaardigheden in het vreemdetalenonderwijs

Van Thienen Karine & Schollaert Rudi, Gewikt en gewogen, evaluatie van communicatieve vaardigheden in het vreemdetalenonderwijs. (Syllabus serie nr. 3) Leuven, Garant, 2000, 207 pp. (ISBN 90-441-1116-7) € 17,10

In het vreemdetalenonderwijs heeft zich de laatste decennia een fundamentele verschuiving voorgedaan van kennen naar kunnen gebruiken van de taal. Deze evolutie heeft duidelijk haar sporen nagelaten in de klaspraktijk. Veel meer dan vroeger ligt de nadruk op het verwerven van vaardigheden in de vreemde taal. Deze benadering heeft ook repercussies op de evaluatie in het vreemdetalenonderwijs. Het kunnen toepassen van spraakkunstregels is immers geen garantie dat leerlingen ook effectief kunnen communiceren in de vreemde taal.

Als leerkrachten niet altijd even enthousiast deze nieuwe praktijk volgen is dit vaak omdat ze geen geschikte manier vinden om de lees-, luister-, schrijf- en spreekvaardigheid van de leerling te toetsen. Gewikt en gewogen suggereert een antwoord op de lang verwaarloosde vraag over evaluatie van vaardigheden in het vreemdetalenonderwijs.
 

Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.