Aanmelden




Laden…

Even geduld...

KOEPCBA0DLP240061-MED-3TM Mediakundige ontwikkeling: kidsklik. Media in de klas

Wil je jezelf onderdompelen in de wereld van mediakundige ontwikkeling en je inzichten in de doelen voor de lagere school verdiepen? Neem dan deel aan onze nascholing "kidsklik", waarin we dieper ingaan op cruciale digitale thema’s en deze vertalen naar je klaspraktijk. 

Doelstellingen:

Het schoolteam 

  • krijgt inzicht in de ontwikkelthema’s en de generieke doelen van mediakundige ontwikkeling
  • vertaalt ze naar de praktijk
  • krijgt zicht op de invloed die media heeft op het dagdagelijkse leven en de klaspraktijk
  • kan diverse media op verschillende manieren inzetten in de klas en daarbuiten
  • verbreedt hun kennis aan de hand van verschillende relevante bronnen
  • ontwikkelt hun mediavaardigheden op een interactieve manier
Doelgroep:
  • Team lagere school
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

De nascholing "kidsklik" biedt een boeiend programma dat deelnemers inzicht geeft in de doelen mediakundige ontwikkeling. We bieden interactieve werkvormen voor het effectief navigeren door de digitale wereld. Ontdek de kracht van media en maak gepaste keuzes bij het inzetten van diverse mediamiddelen. Neem deel aan deze nascholing en versterk je lerarenkorps in deze snel veranderende digitale wereld.  

Strategie en methode:

We bouwen de sessie interactief op waarbij we verschillende werkvormen hanteren die het leren van de deelnemers stimuleren. We gaan steeds op zoek naar de linken met het leerplan Zin in leren! Zin in leven!

Bij deze nascholing hoort ook een intensieve begeleiding via de nascholer/begeleider om de inhoud te vertalen naar je schoolpraktijk.

We starten met een intakegesprek met een kernteam. Vervolgens is er nascholing gepland voor het hele lagere schoolteam. Nadien komt de nascholer/begeleider nog minimaal twee keer bij jouw op school om de implementatie verder op te volgen.

Bijkomende info:

Vanaf 30 deelnemers in het team is het aangeraden om het team te splitsen. Vanaf 40 deelnemers zullen er verplicht twee nascholers aanwezig zijn.

De werkelijke kostprijs van dit professionaliseringsinitiatief bedraagt 650 euro/sessie. Wij bieden dit initiatief aan een verminderde prijs aan, dit is mogelijk door tussenkomst van de overheid.

Tijdens dit traject gaan we actief aan de slag.  Hiervoor is het noodzakelijk dat er een vlot werkend internet op de locatie aanwezig is.  Elke deelnemer moet ook vlot op het internet geraken via laptop of tablet.  Een device om een QR-code te scannen ishandig.(bv smartphone of tablet)  

Na deze nascholing kan je (vrijblijvend) samen met de lesgever op pad om de inhoud te laten landen in je team. Onze lesgever voorziet hiervoor 2 extra momenten onderling af te spreken. Deze extra momenten zitten in de prijs inbegrepen. 


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

Basiskennis van de structuur van Zin in leren! Zin in leven!

Kennis van het schema van de krachtige leeromgeving.


Voor dit initiatief mogen maximum 30 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 7 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 330,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Eigen school
(Kaart)
  • Reeks 1:
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.